İlahiyat Kampı Muğla’da başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Tematik Kış Kampı kapsamında bir hafta sürecek olan İlahiyat Kampı Muğla’da başladı.Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun düzenlediği tematik...

İlahiyat Kampı Muğla’da başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Tematik Kış Kampı kapsamında bir hafta sürecek olan İlahiyat Kampı Muğla’da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun düzenlediği tematik kamplarından birisi olan İlahiyat Kampı İzmir, Denizli, Aydın, Burdur, Antalya ve Muğla’dan yaklaşık 90 öğrencinin katılımı ile başladı. Kampın açılış töreni Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla İl Müdürlü erkek öğrenci yurdu salonunda yapılırken, törene Vali Yardımcısı Kamil Köten, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, Kredi ve Yurtlar Kurumu Şube Müdürü Gülçin Şirayder ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Muğla İl Müdürü Ömer Ilman, Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak, ülkemizin geleceği olan gençlere hizmet etmekten büyük bir onur duyduklarını belirterek, “Kurumumuz sosyal devlet anlayışı içerisinde insan odaklı yaklaşımlarla öğrencilerimize barınma, beslenme ve eğitim hizmetleri vererek destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda büyük bir ivme kazanan eğitim faaliyetleri, sosyal, kültürel alanda öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişip, geleceğe hazırlanmaları noktasında büyük bir önem arz etmektedir. Bu yıl 10 ilimizde ilk kez çeşitli dallarda tematik kamplar düzenlendi. Bu kamplardan İlahiyat Kampını biz Muğla Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak 25-29 Ocak tarihlerinde ev sahipliği yapıyoruz. Kamp boyunca eğitimler, çeşitli sosyal kültürel etkinlikler, sinema, spor ve tematik gezilerimiz olacak. Tek amacımız kamp sonunda herkesin buradan ayrılırken, güzel arkadaşlıklar ve dostluklar içerisinde ayrılmasını sağlamak. Kamp süresince değerli hocalarımızın vereceği eğitimler olacak. Kurumumuz bunları yaparken tem amacı var. Öğrencilerimizin iyi yetişmesi, mesleki olarak en nitelikli ve kaliteli yetişmesini sağlamak istiyoruz. Bunun yanında güzel insan, ahlaklı ve doğru insan yetiştirerek vatana millete hayırlı hizmet sunmasını sağlamak” dedi.

Vali Yardımcısı Kamil Köten ise Türkiye’nin son günlerde özellikle içerinden çok büyük saldırılar altında olduğunu ve bu saldırıların da Truva atları ile yapıldığını söyledi. Köten, “Bu saldırılarda kullanılan en büyük taktik, İslâm dinini önüne ve arkasına konulan değişik ilavelerle Truva atları oluşturularak bizim coğrafyamızı içeriden tahrip etmeye çalışmaktadırlar. Bu konuda güçlü duran Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’dir. Karanlığa küfür etmek marifet değil. Önemli olan küçük de olsa bir ışık yakmaktır. Bu gün burada yapılan bu etkinlik de bir ışıktır. İçimizdeki bu Truva atlarına karşı yakılacak küçük ışıklarla daha güçlü ve dik duracağız. İnşallah bu kültür coğrafyası geçmiş tarihimizde olduğu gibi gelecekte de ışık olacak. Kötü niyetli güçler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi.

İlahiyat kampının açılış töreninde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah 6 ilden kampa katılan öğrencilere ilk dersi verdi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.