İlaçlama çalışmaları başladı

Menteşe Belediyesi sinek ve haşerelere karşı önleyici tedbirler kapsamında yaz dönemi ilaçlamalarına başladı. İlaçlama çalışmalarının yaz dönemi boyunca belirli periyodlarla devam edeceği bildirildi.Menteşe Belediyesi Temizlik...

İlaçlama çalışmaları başladı

Menteşe Belediyesi sinek ve haşerelere karşı önleyici tedbirler kapsamında yaz dönemi ilaçlamalarına başladı. İlaçlama çalışmalarının yaz dönemi boyunca belirli periyodlarla devam edeceği bildirildi.

Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce yapılan ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Yaz dönemi ilaçlama kapsamında günde 3 mahalle kontrol edilip ilaçlanıyor. Sinek, karasinek ve haşerelerin verdiği olumsuzlukları önlemek için, ilk başta evsel atıklar her gün düzenli olarak belirli saatlerde, ambalaj atıkları da YEKAP ile haftanın belirli günlerinde toplanıyor. Kimyasal çalışmalar kapsamında ise dere altları, durgun göletler, bahçe, kanalizasyon bacaları vb. yerlerde ilaçlama yapılıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilaçlama çalışmalarının yılın 12 ayı yapıldığını belirterek, “Menteşe Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğünce yaz dönemi ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. 66 mahallemizde yapılan çalışmalar kapsamında günce 3 mahallemiz kontrol edilip ilaçlanıyor. Ayrıca çöp toplama araçlarımız belirlenen saatlerde temizliğini yapıyor.  Şuan bünyemizde 18 çöp toplama aracımız var. Bu sayı Eylül ayı itibari ile 23’e çıkacak. İlaçlama ekibimiz ise 1 zabıta, 4 şoför, 4 araç ve 13 ilaçlama personelimizden oluşuyor. Vatandaşlarımızdan beklentimiz çöp toplama saatlerine uyulması” dedi.

İlaçlama çalışmalarının yaz dönemi ve kış dönemi olmak üzere 12 aya yayıldığını belirten Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Kaya ise, “Kış döneminde tüm depolar, sığınaklar, kömürlükler, kazan daireleri, boş ve harabe evler, ahırlar tespit edilen olası üreme yerleri sürekli, ayrıca şikâyete bağlı olarak ilaçlanmaktadır. Yaz döneminde yapılan sinek mücadelemizde ise dereler, durgun göletler, bahçe, havuz ve kanalizasyon bacaları ve buna benzer yerlerde uçkun ile mücadele şeklinde ilaçlama yapılmaktadır. Kırsal alanlarda ise karasinek, sivrisinek, pire ve sürüngenler ile mücadele çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Vatandaşların çöp toplama saatlerine uyulmasının büyük önem arz ettiğini belirten Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Kaya “Ayrıca kanalizasyon bağlantısı yapılan ve fosseptikleri atıl durumda olan binalarımız var. Bazılarında su birikintisi bulunmakta. Bu su birikintileri sinek ve rahatsız edici kokular oluşturmakta. Bu anlamda bina sahipleri bir an önce bu su birikintilerini vidanjörle çektirip, toprakla doldurmalılar” dedi.

Menteşe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Kaya çalışmaların 66 mahallede yapıldığını belirterek, “Çalışmalar kapsamında İlaçlama yapılacak yerlerdeki fosseptiklere sinek giriş çıkışını engellemek için havalandırmaların ve bacaların tel ile kapattırılması sağlanıyor. Bahçelerinde havuz olan evler ve binalar sürekli olarak kontrol edilip havuzlar uzun süre kullanılmayacaksa boşalttırılıyor ve ilaçlanıyor. Sinek oluşumuna neden olabilecek kap, bidon vb. materyaller YEKAP şantiyesine veya çöp depo sahasına gönderiliyor. Yol kenarlarındaki, inşaat ve hafriyat sahalarında ki su dolabilecek yerler varsa ilgili müdürlüklerimizle irtibata geçilerek ivedilikle kapattırılıyor. Sulama kanallarından taşan suların gölcükler oluşturmaması için peyzaj çalışmaları yapılıyor. Özellikle karasineklere yuva olma potansiyeli olan çöp konteynırları çoğu mahallelerimizde kaldırılmış ve çöp saati uygulamasına geçilmiştir. Hala kullanılmakta olan konteynırlar ise belirli dönemlerde ilaçlanıp dezenfekte ediliyor. Sorumluluğumuz içerisindeki yeşil alanlarda özellikle kimyasal olmayan gübre kullanılmakta, gerekmedikçe zirai ilaç kullanmamaktayız” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.