İL MÜDÜRÜ ÇAY’DAN AR-GE MERKEZİNİ ZİYARET

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Türkiye’de turizm alanında AR-GE merkezi seçilen Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek yürütülen projeler ve faaliyetler hakkında brifing aldı.Türkiye’de turizm...

İL MÜDÜRÜ ÇAY’DAN AR-GE MERKEZİNİ ZİYARET

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Türkiye’de turizm alanında AR-GE merkezi seçilen Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek yürütülen projeler ve faaliyetler hakkında brifing aldı.

Türkiye’de turizm alanında AR-GE merkezi seçilen 36 meslek lisesi arasında, konaklama-seyahat alanında tek, yiyecek-içecek hizmetleri alanında ise 2 okuldan biri olan Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Müdürü Emre Çay, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ve şube müdürleri yer aldı.

Yiyecek-içecek hizmet alanındaki sınıfları ziyaret eden İl Müdürü Çay, okullarda velilerin onayıyla toplu bir şekilde aşılama uygulamasına geçileceğinden bahsetti. Aşılanmanın hem kişinin kendisini hem de karşıdakinin sağlığını koruduğunu hastalığın yayılımını en aza indirdiğini belirtti. Yüz yüze eğitimden vazgeçemeyeceklerini okulları kapatmak istemediklerini bu anlamda herkesten destek beklediklerini dile getirdi. AR-GE merkezli bir okulda okumanın avantajlarından bahseden İl Müdürü, “Türkiye’de turizm deyince akla ilk gelen okullardan biri burası. Hepiniz buradan mezun olduğunuzda altın bilezik dediğimiz bir mesleğe sahip olacaksınız. Aklı beceriyle buluşturarak yapacağınız iş ne olursa olsun, en iyisini yapmaya gayret edin. Türkiye’de ve dünyada turizm nasıl oluyor araştırın, kendinizi geliştirin ve yetiştirin. Öyle olmalı ki turizm sektöründeki işletmeler sizin için sıraya girsin.” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Konaklama- Seyahat alanlarındaki iyileştirme yapılan atölyeleri yerinde inceleyen Emre Çay, alanların tertip düzenine tam not verdi. Ardından yiyecek-içecek hizmet alanını gezdi. Mutfakta uygulama yapan öğrencilerle sohbet etti. Yapılan iyileştirmelerin yerinde olduğunu ve geliştirilmesi gereken alanlara gerekli desteğin sağlanacağını söyledi.

Öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen İl Müdürü Emre Çay, ardından toplantı salonunda okulun AR-GE projeleriyle ilgili brifingi dinledi.

AR-GE Okulu olduktan sonra 3 proje geliştirdiklerini belirten Okul Müdür Yardımcısı Meral Dinçer Şafak, “Bunlardan yiyecek içecek hizmetleri alanında, “Beslenme Dostu Okul Çöreği”; konaklama ve seyahat alanında ise “Beş Duyu Oteli” projesi tamamlandı. Beslenme Dostu Okul Çöreği için patent başvurusunda bulunduk, sonuçlanmasını bekliyoruz. Zengin besin ögelerini içeren çöreğimizle, kahvaltı yapmadan okula gelen gelişim çağındaki öğrencilerin sağlıklı beslenmesine ve gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Turizm sektörünün çok gerisinde olan uygulama otellerimizi sektörle yarışır hale getirmek adına geliştirdiğimiz “Beş Duyu Oteli” Projesi ile uygulama otelimizi, baştan aşağı yeniledik. Sonra konaklayan misafirlerin 5 duyusuna hitap etme ve unutamayacakları bir konaklama adına dokunuşlar yaptık. Bu alanda da patent başvurularımız var. 3. Projemiz ise “Unutulmayan Lezzetler” Yiyecek-içecek hizmetleri alanında devam etmekte olan bir proje. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel tencere yemeklerimizi gündeme getirerek tanıtmayı hedefliyoruz.” dedi.

Projelerin detayları ve patent başvurusunda bulunulan diğer ürünler hakkında bilgilendirmelerin ardından sunum son erdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Okul Müdürü Nuri Ceylan başta olmak üzere tüm idari kadroya, proje koordinatörlerine, öğretmenlere, usta öğreticilere ve öğrencilere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.