İl İstihdam toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MUTSO) gerçekleştirildi.Haber Merkezi2020 yılının üçüncü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında...

İl İstihdam toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MUTSO) gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

2020 yılının üçüncü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Orhan Tavlı, İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer , Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ahmet Bayramer, İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muğla’da istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine ve değerlendirilmesine yönelik toplantı yapıldığını ifade eden Vali Orhan Tavlı, başarılı ve verimli bir toplantı olması temennisinde bulundu.

İŞKUR olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Çalışma ve İşkur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, 2020 yılında 8.368 işe yerleştirme yapıldığı, 3160 kişinin aynı zamanda istihdam teşviki olan iş başı eğitim programlarından yararlandığı, bunun 972’sinin kalıcı istihdama dönüştüğü, 310 kişinin çeşitli mesleki eğitim kurslarından yararlandığı, 8.613 (ortalama) kişinin işsizlik sigortası ödemesinden yararlandığı, 45.492 kişinin Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlandığı, 18.558 kişinin Nakdi Ücret Desteğinden yararlandığı, Toplum Yararına Program kapsamında 3661 (58 halen devam eden) vatandaşın istihdam edildiğini belirtti.

Çalışma ve İşkur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Kısa Çalışma Ödeneği, İşsizlik Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği kapsamında yapılan ödemeler hakkında bilgi verdi.

2020 yılı 2. Dönem “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Hibe Projesi” kapsamında İŞKUR’a iletilen projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunca görüşülerek uygun bulundu, onaylandı.

İstihdamın korunması, yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilen projelerin ele alındığı toplantı; Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde açılacak olan alanlar/dallar hakkında bilgilendirme yapılması ile sona erdi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.