İl İstihdam Kurulu toplandı

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılı Ocak ayı toplantısı,  Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında yapıldı.Toplantıda 2015 yılı değerlendirmesi yapılırken, 2016...

İl İstihdam Kurulu toplandı

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılı Ocak ayı toplantısı,  Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında yapıldı.

Toplantıda 2015 yılı değerlendirmesi yapılırken, 2016 yılı ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda yaptığı açıklamada İl İstihdam Kurulu’nun kararlarının sağlıklı, icra edilebilir ve takibinin yapılmasının önemli olduğuna işaret eden Vali Çiçek, 2015 yılında iş ve meslek danışmanlarının 7 bin 5 iş yeri ziyareti gerçekleştirdiğini diğer yandan 29 bin 606 iş arayan vatandaşlarla görüştüğünü belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından özel sektörde 14 bin 654 kişi, kamuda ise 343 kişinin işe yerleştirildiğine değinen Vali Çiçek, 2015 yılında iş başı eğitim programından bin 701 kursiyer faydalanırken toplam 3 milyon 667 bin 68 lira ödeme yapıldığını aktardı.

Girişimcilik eğitiminden 387 kişinin yararlandığını belirten Vali Çiçek, mesleki eğitim kurslarına bin 727 kişinin katıldığını söyledi.

Toplum Yararına Program kapsamında 4 bin 80 kişinin faydalandığını ifade eden Vali Çiçek, 38 milyon 611 bin 64 lira ödeme yapıldığını kaydetti.

Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 10.5 olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Ekonomik, sosyal ve toplumsal hayatımızı en çok etkileyen ve devletimizin titizlikle üstünde durduğu işsizlik oranı Muğla’mızda yüzde 7.3’tür. Türkiye’nin diğer illerine göre oranımız iyi fakat işsizlik oranını daha da aşağı indirmek için hep birlikte kararlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Muğla’da ekonomik anlamda birinci sektörün turizm olduğunu ifade eden Vali Çiçek, başta turizm sektörü olmak üzere diğer sektörlerde kaliteli hizmet anlayışının hakim olmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından toplantının gündem maddeleri Çalışma ve İşkur İl Müdürü İlyas Sarıyerli tarafından kurul üyelerine sunuldu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.