İl Genel Meclisi’nden spora ödenek

Muğla Belediyesi'nin alt yapı bedeli olarak istediği 114 bin TL nedeniyle spor tesisi yapılamayan Ortaköy'deki Muğlaspor'un İl Özel İdare Müdürlüğü'ne 1987 yılında devrettiği arazide sorun çözüldü.Muğlaspor kulübünün...

İl Genel Meclisi’nden spora ödenek

Muğla Belediyesi'nin alt yapı bedeli olarak istediği 114 bin TL nedeniyle spor tesisi yapılamayan Ortaköy'deki Muğlaspor'un İl Özel İdare Müdürlüğü'ne 1987 yılında devrettiği arazide sorun çözüldü.

Muğlaspor kulübünün 1981 yılında Milli Emlak Müdürlüğü’nden 475 bin 170 TL’ye satın aldığı Ortaköy’deki arazi üzerine 6 yıl içinde ağaç dikimi haricinde hiçbir tesis yapılmamıştı.

Muğlaspor kulüp yönetimi 1987 yılında yapılan genel kurulda, öncelikli olarak kulübün yararlanması şartı ile tesis yapılması için yönetim kuruluna yetki verdi. 26 Mayıs 1993 yılında dönemin Bayındırlık ve İskân bakanı Erman Şahin ve yine dönemin Valisi Lale Aytaman tesis yapmak için tapu istemesi üzerine yine yönetim kurulu kararı ile 20 bin m2’si Beden Terbiyesi Müdürlüğü’ne, 38 bin 699 m2’si de İl Özel İdare Müdürlüğü’ne devredildi.

Muğlaspor Kulüp Başkanı Eminer İçten, 20 yıldır kulüp tarafından bedelsiz devredilen arazi üzerine hiçbir tesis yapılmamasını gerekçe göstererek 8 Kasım 2012 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararı ile 38 bin 699 m2’ araziyi İl Özel İdaresi’nden geri istedi. İl Genel Meclisi’nin ilgili komisyonları, Muğlaspor kulüp Başkanı Eminer İçten, İl Özel İdare Müdürlüğü hukukçusu ve Muğla Belediyesi hukukçusunun bir araya geldiği toplantıda, Belediye tarafından istenen teknik altyapı bedelinin ödenip ödenmeyeceği görüşüldü. Yapılan görüşme sonrası İl Özel İdare kanununun 8, maddesine göre teknik altyapı bedellerinin muaf olduğu kanısına varıldı.

İl Genel Meclisi’nin Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Gençlik Hizmetleri ve Spor ile Emlak İşleri Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, “İl Özel İdaresi’ne ait araziden yasa gereği bu altyapı bedelinin ödenmesinin mümkün olmadığı, İl Özel İdaresi kanununun 8. Maddesi gereğince teknik altyapı bedeli muafiyet kapsamı içindedir” diyerek Muğla Belediyesi’nden görüş istedi. Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz kayı imzası ile 27 Aralık 2012 tarihinde gelen cevabi yazıda, “İl Özel İdare kanununun 8. Maddesi gereğince kamunun yararına açık, gelir getirmeyen taşınmaz malları ile bunların inşa ve kullanımları her türlü vergi, resim, harç, katkı ve katılma paylarından muaftır” diyerek teknik altyapı bedeli alınmayacağı görüşünü bildirdi.

İl Genel Meclisi’nin 8 Şubat tarihli toplantısında 32 yıldır spor tesisi yapılmayan boş arazinin değerlendirilmesi için 2013 yılı bütçesinde yer alan spor tesisleri yapımı projesindeki bütçeden Ortaköy’deki arsa üzerinde bulunan spor tesisinin bakımı, onarımı ve soyunma oralarının yapılması işinde kullanılmak üzere 250 bin TL ödenek ayrıldı.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.