İL GENEL MECLİSİ TARİH OLDU

Muğla’nın Büyükşehir Statüsüne alınmasının ardından Muğla İl Genel Meclisi son toplantısını yaptı ve böylece Muğla tarihinin sayfaları arasındaki yerini aldı.Muğla’nın 30 Mart yerel seçimleri sonrası Büyükşehir...

İL GENEL MECLİSİ TARİH OLDU

Muğla’nın Büyükşehir Statüsüne alınmasının ardından Muğla İl Genel Meclisi son toplantısını yaptı ve böylece Muğla tarihinin sayfaları arasındaki yerini aldı.

Muğla’nın 30 Mart yerel seçimleri sonrası Büyükşehir statüsüne girecek olması nedeni ile görev yetkisini kaybedecek olan Muğla İl genel Meclisi son kez toplandı. Muğla İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla Valisi Mustafa Haklan Güvençer ile kamu kurum müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar yaptı. İl Özel İdareleri’nin 150 yıllık bir geçmişi olduğunu vurgulayan Gürpınar, “Yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile İl özel İdareleri ve İl genel Meclisleri ülkemizde 30 vilayette artık kaldırılıyor. Elbette bu tarihsel sürecin, hizmet aşkının noktalanması olarak görmüyorum. Bizden sonra ki kurumlar bu görevlere hizmetlere devam edeceklerdir. İl Özel İdareleri gidilmeyen, görülmeyen, ulaşılamayan köylere gidilebilir, ulaşılabilir hale getirmiştir. Bugün burada 30 Mart tarihinden itibaren görevini tamamlayacak meclisimizin son toplantısını yapıyoruz. Bu çatı altında kim olursak olalım hizmet aşkını hep birlikte geliştirdik. Meclisimizde verdiğimiz kararlarımızın yüzde 99’nu oy birliği içinde aldık. BU anlamda görev yaptığımız süre içerisinde çalıştığımız tüm meclis üyelerime teşekkürü borç bilirim” dedi.

“Önemli hizmetler verdik”

Meclis Başkanı Cemal Gürpınar’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Dursun Kaplan, “2009 yılında bugüne kadar birçok konuda önemli hizmetler verdik. Hep birlikte Muğla için çalıştık. İstenilen hizmetleri bütçemizin el verdiği imkân çerçevesinde yerine getirmeye çalıştık. 396 köy ve 61 beldeye hizmet götürdük. İl Genel Meclisleri hizmeti dönüştüren bir yapıydı. Bu yapı artık bugün ortadan kalkıyor. Muğla için yan yana geldik, omuz omuza verdik. Belki zaman zaman kendi içimizde tartışmalar yaşandı ama hiçbir zaman Muğla’ya ihanet etmedik. Birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık” dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Çağrı Alper, “Büyükşehir yasasının gelmesi ile İl Genel Meclislerinin kapanacak olmasını tarihe gömülmek olarak görmüyorum. Bunun yeni bir aşama olduğuna inanıyorum. Elbette yeni dönemde bir takım sıkıntılar olacaktır. Bu sıkıntılar oluşturulacak Büyükşehir Meclisi üyeleri ile kısa sürede aşılacağı inancındayım. Burada güzel günlerimiz, güzel anılarımız oldu. Hepimiz Muğla için bir araya geldik. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“İyi ve doğruyu yapmaya çalıştık”

MHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tutal ise, “2009-2014 yılları arasında burada görev yapma gayreti içinde olduk. 5 yıl boyunca canla, başla ve azimle beraber çalıştık. Bu göreve talip olduğumda kışın çamurlu, yazın tozlu yollarının olmayacağı, çeşmelerinden suları gür akan bir Fethiye vaadinde bulundum. Bu vaatlerin büyük bir kısmını yerine getirmenin onurunu arkadaşlarım işle birlikte yaşıyorum. İşimizi kimseyi kırmadan, üzmeden yapma gayreti içerisinde olduk. Hep doğruyu, güzeli, iyiyi yapmak içinde olduk” dedi.

Güvençer: Son değil bir başlangıç

Son olarak konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, “Bugün bir dönemin sonu olarak değil, yeni bir dönemin başlangıcı diyebiliriz. İl Özel İdare ve İl Genel Meclisleri çok ciddi yerel yönetimdir. Bugüne kadar hizmet verenleri saygı ve şükranla anıyorum. Bu hizmet bayrağı yere düşmeksizin dalgalanmaya devam edecek. Bu anlamda bugüne kadar Muğla’da görev yapan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve kamu kurum müdürleri İl Genel Meclis üyelerine plâket verdi. Muğla İl Genel Meclisi’nin son toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.