İL BAŞKANLARI

Merhaba sevgili okurlarım. Bu hafta kaleme alacağım konu vatandaşların çok fazla göremediği il başkanları.Sizce hangi parti teşkilatından olursa olsun, kendi içerisinde seçilmiş ya da genel merkez tarafından atanmış il ve ilçe...

İL BAŞKANLARI

Merhaba sevgili okurlarım. Bu hafta kaleme alacağım konu vatandaşların çok fazla göremediği il başkanları.

Sizce hangi parti teşkilatından olursa olsun, kendi içerisinde seçilmiş ya da genel merkez tarafından atanmış il ve ilçe başkanlarının görevi nedir? Asli görevleri seçildikten sonra sadece koltukta oturmakmıdır acaba? Sadece orada bulunmanın ve seçilmenin yeterli olmayacağı kanısındayım. Günümüzde yaşadığımız sorun ise tam olarak budur.

Hangi siyasi partiden olursa olsun, makamından çıkmalı, halkın içerisine karışarak vatandaşların derdini, esnafın derdini dinlemeli ve not alarak genel merkeze bildirmeli ve aynı zamanda ülkenin yöneticisine iletmesi gerekiyor. Vatandaşların ne bu gün nede geçmişten bu yana böyle bir anlayış ile karşılaşmadıklarını oturup konuştuğumuz ortamlarda anlıyoruz.

Birde şu var, eğer hasbel kader vatandaşların derdini dinlemeye çıktıklarında peşlerinde muhakkak gazeteci veya bir fotoğrafçı bulunuyor. Amaçları ertesi gün manşetlerde ve kendi medyalarından esnaf ziyareti yaptı başlığı atılması. Sizce esnafın vatandaşın, halini sormak onları dinlemek sadece fotoğraf karelerinde mi oluyor?

Bu sistemin bir an önce değişmesi ve halkın içinden vatandaşların derdine ortak olabilecek, çözüm üretebilecek başkanlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu güne kadar halkın içinden olan bir başkan çıkmadı henüz. 1 Şubat günü yapalacak olağan kongrede çıkacağını umuyorum. Mevcut başkanlardan bu güne kadar halkın sevgisini kazanmış ve onların dertlerine ortak olmuş birini görmedik. Muğla’da seçilen koltuğa yapıştı kaldı. Dışarıda neler oluyor, çıkayım gezeyim sohbet edeyim, sonuç çıkarayım, devlet büyüklerine rapor edeyim gibi gayret içerisinde olunmadığı kanısındayım. Bu bağlamda önümüzdeki olağan kongre seçimin herkese hayırlı olmasını diliyorum.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.