“İktidar ve muhalefet kayıkçı kavgası yapıyor”

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın, kamu yatırımları için Muğla’ya ayrılan ödeneklerin kullanılmamasına tepki gösterirken, iktidar partisi ve muhalefet partilerinin karşılıklı açıklamalarını ise kayıkçı...

“İktidar ve muhalefet kayıkçı kavgası yapıyor”

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın, kamu yatırımları için Muğla’ya ayrılan ödeneklerin kullanılmamasına tepki gösterirken, iktidar partisi ve muhalefet partilerinin karşılıklı açıklamalarını ise kayıkçı kavgasına benzetti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, yatırımlar için Muğla’ya ayrılan ödeneklerin kurumlar tarafından kullanılmamasına tepki gösterirken, bu kaynakların kullanılmamasında iktidar ve muhalefet partilerini suçladı.

İktidar partisi ile muhalefet parti temsilcilerinin karşılıkla açıklamalarını da kayıkçı kavgasına benzeten Akın; “Son zamanlarda İktidar partisi İl başkanı ve ana muhalefet partisi il başkanı arasında yaşanan, siyasi edeple bağdaşmayan, Muğla’ya yakışmayan kayıkçı kavgalarına hep birlikte tanık olduk. Ancak bu kayıkçı kavgası bizlere ‘tencere dibin kara seninki benden kara’ tabirinden başka hiçbir şey ifade etmemiştir.Kamu ödeneklerinin kullanılamaması ile ilgili sayın valimiz Amir Çiçek’in haklı tepkisini ve öfkesini sanırım kendileri de okumuştur.”dedi.

“Neden bir araya gelmiyorsunuz?”

Gelen ödeneklerin kullanılmamasının Muğla’ya ve Muğlalıya bir haksızlık olduğunu söyleyen Akın, iktidar ve muhalefet parti temsilcilerine Muğla için bir araya gelmemekle suçladı. Akın; “Hepimiz tarafından bilinen ve takip edilen Kamu kurumlarının 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili brifingde 2015 yılı ödenek toplamının 114 milyon TL olduğu ancak bu ödeneğin yaşanan olumsuzluklar ve aşılamayan bürokratik engeller nedeniyle yalnızca 36 milyon TL’lik kısmının kullanıldığı açıklanmış.

Şimdi bizler iktidar ve yerel yönetimlerin çoğunu temsil eden ana muhalefet partisi il başkanına soruyoruz. Siz bu Muğla’nın başına bela mısınız? Hiç yüzünüz kızarmadı mı? Devletin bin bir güçlükle ve özveriyle Muğlalıların hizmetine kullanılması için gönderilen ödeneğin kullanılamamasının sebebi, sorumlusu sizler değil de kimdir? Neden bir araya gelip yapılması gerekenleri bir ve beraber aşmayı denemiyorsunuz? Önemli olan kimin yaptığı değil,hizmetin yapılmış olması değil midir siyaset. Bizler Muğla halkı olarak sizlerden bu kişisel çekişmelerden, kısır döngülerden bir an önce arınarak sorunları çözmenizi ve hizmet etmenizi canı gönülden bekliyor ve istiyoruz.”diye konuştu.

Muğla Valisi Amir Çiçek’e de hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Akın şunları ekledi:

“Bu vesile ile Ben buradan sayın valimize haklı tepkileri ve yapılması gerekenlerle ilgili Muğla adına yapmış olduğu konuşma hassasiyetine halkımız adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmayı da bir borç biliyorum.Muğla ilimiz için şunu bilmeliyiz ki sayın valimiz Muğla için bir nimet  ve fırsattır.Bu nimetin kıymetini bilerek,fikir ve düşüncelerinden istifade ederek hak ettiğimiz hizmetleri ilimize hep birlikte kazandıralım.”

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.