İkinci Yaşlı Yaşam Evi açılıyor

Merkezi İstanbul’da bulunan ‘Elim Elimde Derneği’ Türkiye’deki ilk Yaşlı Yaşam Evi’nin açılışını Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yarın (2 Nisan) açıyor. Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığıTarafından daha önce...

İkinci Yaşlı Yaşam Evi açılıyor

Merkezi İstanbul’da bulunan ‘Elim Elimde Derneği’ Türkiye’deki ilk Yaşlı Yaşam Evi’nin açılışını Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yarın (2 Nisan) açıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Tarafından daha önce Fethiye’de açılan Yaşlı Yaşam Evi’nin protokolü Vali Amir Çiçek himayesinde Elim Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu arasında imzalandı.

Dernek daha önceki yıllarda Bakanlığa bağlı değişik illerde engellilere yönelik ‘Umut Evileri’ açmıştı. Dernek bu defa Türkiye’deki ilk Yaşlı Yaşam Evi’ni Seydikemer ilçesinde açarken, binanın iç tefrişatı için yaklaşık 35 bin lira harcama yaptı.

Aile ortamında yaşam sürecekler

Açılışı yapılacak ve 6 kişinin barınacağı Yaşlı Yaşam Evi ile ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, son yılarda Bakanlığın hizmet politikasının, yaşlıları ve engellileri ev ortamında bakarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Akkuzu, “Muğla’da daha önce ilk olarak Fethiye ilçemizde Bakanlığımız tarafından yaşam evi açılmıştı. İkincisi Seydikemer’de açılışı yapılacak. Burada yaş grubu olarak huzurevi yaşlılarından 60 yaş ve üstü kendi hizmetini görebilen, ev ortamında komşularla iç içe hayatlarını devam ettirecekler. Önemli olan toplumla iç içe olması gündelik hayatlarını bu şekilde ev ortamında sürdürmesi” dedi.

Dernek Başkanı Serap Çebi ise Yaşlı Yaşam Evi projesinin Türkiye’deki ilk adımını Seydikemer ilçesinde attıklarını söyledi. Yaşlı vatandaşların gelecekteki yaşantılarını daha rahat bir ortamda ve aile ortamında geçirmelerini sağlayacak Yaşlı Yaşam Evlerinin önümüzdeki süreçte çoğaltılmasına yönelik çalışacaklarını söyledi.

Vali Amir Çiçek ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Muğla’nın Fethiye ilçesinde açtığı Yaşlı Yaşam Evi projesinin Türkiye genelinde Seydikemler’de açılışı yapılacak ev ile birlikte sayının 40’a çıktığını belirtti. Elim Elimde Derneği’nin ise Türkiye’deki ilk Yaşlı Yaşam Evi projesinin Seydikemer’de açıldığını söyleyen Vali Çiçek, açılışın 2 Nisan’da yapılacağını söyledi. Vali Çiçek, Elim Elimde Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün bundan sonaki süreçte de artarak devam etmesini diledi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.