İHH Muğla Arama Kurtarma faaliyet alanını genişletti

Sinem KarakayaİHH Muğla Arama ve Kurtarma Ekibi eğitimlerini tamamlayarak faaliyet alanını genişletti.İHH Muğla Arama Kurtarma Başkanı Hakan Bozkurt, ekiplerinin arama kurtarma faaliyetlerinin yanında orman yangınlarına yönelik...

İHH Muğla Arama Kurtarma faaliyet alanını genişletti

Sinem Karakaya

İHH Muğla Arama ve Kurtarma Ekibi eğitimlerini tamamlayarak faaliyet alanını genişletti.İHH Muğla Arama Kurtarma Başkanı Hakan Bozkurt, ekiplerinin arama kurtarma faaliyetlerinin yanında orman yangınlarına yönelik eğitimden de geçeceğini söyledi. Bozkurt, “Ekibimiz gerek nitelik gerek nicelik bakımından gelişimini sürdürüyor” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren İHH Muğla Arama Kurtarma Başkanı Hakan Bozkurt, “İHH Muğla Arama Kurtarma Ekibi, İHH İnsani Yardım Vakfı bünyesinde kurulmuş olan, Muğla AFAD ile protokol yapmış, eğitimlerini AFAD ve İHH eğitmenleri tarafından alan, kamu yararına çalışmayı amaç edinmiş, gönüllülük esasına dayanan yapıdır. Ekibimiz 2019 yılı Eylül ayında Özkan Dilmeç başkanlığında kurulmuş olup öncelikle ilk yardımcı eğitimlerini tamamlayarak çalışmalarına başlamıştır. İlerleyen süreçte doğada arama kurtarma (DAK), kentsel arama kurtarma (KAK) ve suda arama kurtarma (SAK) eğitimlerini tamamlayarak hızlı bir şekilde faaliyet alanını genişletmiştir. 15 Aralık 2020 tarihindenitibaren HakanBozkurt başkanlığında çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekibimiz gerek nitelik gerek nicelik bakımından gelişimini sürdürüyor. Marmara depreminin yıl dönümünde 17 Ağustos 2020 tarihinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey tarafından JAK, AKUT ve İHH'ya AFAD akreditasyon belgesi verilmiştir”dedi.

“ORMAN YANGINLARINA BİR EL OLABİLMEK GAYEMİZ”

Bozkurt, “Ekip kapasitesini her geçen gün arttırmayı hedefleyen ekibimiz bu anlamda ekibe yeni katılan gönüllülerimizin eğitimlerini tamamlama konusunda çalışmalarını sürdürmektedir.Yaz aylarında bölgemizde meydana gelen orman yangınlarında bir el olabilmek gayesi ile yangın eğitimlerini de Muğla Büyükşehir Belediyemizin desteği ile bir an önce tamamlayacaktır.Valilik, Dalaman Kaymakamlığı, Dalaman Belediye Başkanlığı ve Muğla Müsiad Başkanı ile görüşmeler yapılmış olup ekip çalışmalarımız ve gelişimimiz noktasında destekleri sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

Afetlerde alınması gereken önlemlere de değinen Bozkurt, “Anadolu coğrafyamız bilindiği üzere afetler ile iç içe yaşamaya ve bunlara karşı daima önlemler almaya mahkûmdur. Deprem ve sel gibi doğal afetlerin ülkemizde çok sık yaşanması hasebiyle vatandaşlar olarak bizlere ve de yöneticilerimize bu konuda büyük sorumluluklar düşmektedir. Öncelikle yapılarımızı daha dayanıklı ve zemini uygun olan yerlere yapmalıyız. Dere yataklarını doğaya bırakıp alt yapılarımızı güçlendirmeliyiz.Bilindiği üzere 2020 yılı Afetler konusunda hüzünlü bir yıl oldu. 22 Ağustos'ta Giresun'da meydana gelen sel felaketinde ve 30 Ekim tarihinde İzmir Bayraklı'da gerçekleşen  depremde AFAD'tan gelen çağrı üzerine hızlı bir şekilde olay yerlerine intikal eden ekibimiz, arama kurtarma çalışmalarına katılarak afet süresince özveri ile üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Bir daha yaşanmamasını dilediğimiz afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Rabbim bizleri bu tür afetlerden muhafaza eylesin inşallah” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.