İDLİB’E MUĞLA’DAN YARDIM

Suriye İdlib’deki çocuklara destek amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Kardeşin ısınır dünya ısınır” yardım projesi kapsamında toplanan yardım kolileri, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde toplanarak İdlib’e...

İDLİB’E MUĞLA’DAN YARDIM

Suriye İdlib’deki çocuklara destek amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Kardeşin ısınır dünya ısınır” yardım projesi kapsamında toplanan yardım kolileri, Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde toplanarak İdlib’e gönderildi.

Sinem Karakaya

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Kardeşin Isınır, Dünya Isınır” sloganı ile Suriye İdlib’deki çocuklara destek amacı ile başlatılan ve zor şartlar altında bulunan insanların kış aylarını rahat geçirebilmeleri için kalın kıyafetler, farklı çeşitte giyim eşyaları, ayakkabı, bot, mont tarzında koruyucu giyim kuşam malzemelerinin toplandığı yardım kampanyası ülke genelinde gençlik merkezleri tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında Muğla’da toplanan yardım kolileri Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nden İdlib’e doğru yola çıktı.

Projeye destek olan herkese teşekkürlerini ileten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Gençlik Merkezlerimiz de projeye öncülük edildi. İlimizde bulunan Gençlik Merkezlerimiz çok kıymetli sivil toplum örgütleri, Menteşe Kadın Kollarmızın destekleri ve diğer tüm hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle kararınca bişeyler toplandı. Orada ki kardeşlerimizin yarasına en küçük bir merhem olabilir mi düşüncesiyle gönderiyoruz. İnşallah hayırlı olur diyorum. Katkıda bulunan destek olan herkese teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin diyorum. Organizasyonda emeği geçen Gençlik Merkezi Müdürümüz, ekibi ve katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Oktay Tavas, “Birkaç gençlik merkezimizin idlib’de yaşanan drama kayıtsız kalmaması üzerine başlatmış olduğu bu anlamlı çalışmayı biz Muğla genelimize taşımak istedik. Kardeşim ısınır, dünya ısınır, sen de gönüllü ol gönül anlayışıyla Gençlik Merkezi olarak hareket etmeye çalıştık. Öncelikle düşünen dertlenen kardeşlerimize teşekkür ediyor bizi de bu güzel çalışmada yanlız bırakmayan değerli misafirlere de şükranlarımı sunuyorum. Bizlere katkı sağlamış olan sivil toplum kuruluşlarına, 11 kolinin toplanmasında büyük emeği geçen Menteşe Kadın Kollları Teşkilatına, değerli il müdürümüze , şube müdürlerine bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yardımda bulunan kurum ve kuruluşlar şu şekilde:

Ortaca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ortaca KYK Yurt Müdürlüğü, Menteşe AK Parti Kadın Kolları

İHH İlçe Temsilcisi Abdülmuttalip Akgül (Nobel Giyim), Milimder İlçe Temsilciliği, Ensar Vakfı İlçe Temsilcisi Levent AKYER, Medeniyet Derneği İl Temsilcisi Yahya KOYUN, Milas Yurt Müdürü Serkan ACARSOY, Milas Gençlik Merkezi Çalışanları , SAV Giyim Sefer KALKANBAŞ Mustafa Deniz , Geçin Konfeksiyon Şakir GEÇİN, Özpelsan Özcan PEHLİVAN , Ayakkabıcı Engin ÇETİN ve Mavi Ferace Hasan Nasrullah KOYUN

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.