''İDAM GERİ GELSİN''

Son dönemlerde ülke genelinde ölümlerle sonuçlanan çocuklara ve kadınlara şiddet ve tecavüz olaylarının artması, son olarak da Menteşe’de Banu Kesler adlı genç kadının nişanlısı tarafından sokak ortasında dövülerek...

''İDAM GERİ GELSİN''

Son dönemlerde ülke genelinde ölümlerle sonuçlanan çocuklara ve kadınlara şiddet ve tecavüz olaylarının artması, son olarak da Menteşe’de Banu Kesler adlı genç kadının nişanlısı tarafından sokak ortasında dövülerek öldürülmesi toplum genelinde idamın tartışılmasına neden oldu. Vatandaşlar sosyal medyadan tepki yağdırırken zanlının idam edilmesini ve idam cezasının tekrar getirilmesini istediler.

Son dönemlerde ülke genelinde ölümlerle sonuçlanan kadına ve çocuklara şiddet olaylarının artması toplum genelinde infiale neden olurken, idam tartışmalarının yapılmasına da neden oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da çocuk katillerine verilmesi gereken cezanın idam ya da ağırlaştırılmış müebbet olduğunu vurgularken, Menteşe’de Banu Kesler adlı genç kadının nişanlısı tarafından sokak ortasında dövülerek öldürülmesine tepki yağıyor. Katil zanlısı A.Ş.’ye sosyal paylaşım sitesinde tepki yağdı.

Vatandaşlar A.Ş.’yi kendi paylaşım sitesinde “İdam etsinler. Katil” diyerek tepki gösterirken olayı görüp müdahale etmeyen vatandaşları da suçladılar.

Vatandaşlar katil zanlısı A.Ş.’nin facebook paylaşım sitesindeki duvarına olayla ilgili yorumlar yaparak tepkilerini dile getirdiler.

“Hasta” ve “zavallı” olarak nitelendirilen katil zanlısı A.Ş. için idam isteyen vatandaşlar “Gücü kadına yetiyor. İnsan bunu düşmanına yapmaz. Cemiyet mikrobu. İdam geri gelsin” gibi ağır hakaretler ettiler.

Vatandaşlar A.Ş. kadar olayı görüp de müdahale etmeyen vatandaşlara da büyük tepki gösterdiler.

Olayı gören ancak müdahale etmeyenleri de suçlayan kullanan vatandaşlar “İnsanlarımız o kadar duygusuz ki pencere arkasından göz göre göre kavgaya engel olmadılar. İzlemeyi tercih ettiler. Onların vicdanına ne demeli? Katil A.Ş olsa da izleyenler engel olmayanlar da suçlu” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.