İçten: Başarı için kaynak şart

Muğlaspor Kulubü Başkanı Eminer İçten, göreve geldikleri 2011 yılının Mayıs ayından bu yana geçmiş döneme ait 945 bin TL borç ödediklerini açıklarken, sportif başarı için kaynak yaratılmasının şart olduğunu söyledi.30...

İçten: Başarı için kaynak şart

Muğlaspor Kulubü Başkanı Eminer İçten, göreve geldikleri 2011 yılının Mayıs ayından bu yana geçmiş döneme ait 945 bin TL borç ödediklerini açıklarken, sportif başarı için kaynak yaratılmasının şart olduğunu söyledi.

30 Mayıs 2011 tarihinde Muğlaspor Yönetimine seçilen Eminer İçten başkanlığında yönetim, 31 ayda geçmiş dönemlere ait toplam 945 bin lira borç ödedi. Ödenen borçlara SGK’ya olan ve yapılandırma yapılan borcun 442 bin 104 TL’si ve yöneticilere olan 267 bin 110 TL’lik borç da bulunuyor.

“Üç temel hedefimiz var”

Göreve geldiklerinde kulübün 1970’li yıllardan farkının bulunmadığını belirten Kulüp Başkanı İçten, “Göreve gelirken üç temel hedefi önümüze koyduk. Muğlalı gençleri Muğlaspor forması altında spor yaptırmak, başarılı olmak ve tüm kamu kurumları ve şahıslara karşı borçsuz bir kulüp yapmak. Kulübümüzün sporcu sayısı hızla artıyor. Futbolun dışında önemli başarılar elde eden Muğlalı çocuklarımız var. Şu anda Muğlaspor formasını kendi çocuklarımız giyiyor. Sıkıntıları bir nebze olsun aştık. Ekonomisi iyi olmayan spor kulüpleri kapanmaya mahkûmdur. Biz önce ekonomimizi düzeltmek için çaba harcadık. Bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Çünkü bugün hangi kamu kurumuna gitsek ilgili kurumdan borcu yoktur yazısını rahatlıkla alabilen bir kulüp haline geldik. Şu anki yönetici arkadaşlarım özveri ile çalışan arkadaşlar. Bu yönetim büyük paraları olan insanlar değil. Muğlaspor kulübü şu anda hiçbir resmi kurum ile sorunu olmayan bir kulüp haline geldi” dedi.

“Başarı için kaynak olmalı”

Spor kulüplerinin ayakta durabilmesi için sabit kaynaklarının olması gerektiğinin altını çizen İçten, “Maalesef bu konuda beklentilerimiz bizi şaşırttı. Kulüp üyelerimizden üye aidatlarını zamanında alamıyoruz. Eşya piyangosu düzenledik. Bunda da gerekli sayıda bilet satamadık. Özellikle bazı kamu kurumlarımıza verdiğimiz biletler aynen iade edildi. Eğer sportif başarıyı yakalamak istiyorsak, bunun için kaynak çok önemli ve kulübün yaşaması ve başarısı için sabit kaynağın olması şart. Biz yönetim olarak bugüne kadar Valiliğimizden 213 bin 329 TL, Belediyeden malzeme ve yardım olarak 97 bin 475 TL, şirket ve şahıslardan toplanan bağışlar da 303 bin 910 TL yardım aldım aldık” dedi.

“3 puanlı sistemde her şey olabilir”

Ligin ikinci yarısında üç puanlı bir sistemde her şeyin olmasının mümkün olduğunu belirten Muğlaspor Kulüp Başkanı İçten, “Ligin ikinci yarısında her şey olabilir. İlk yarıyı 17 puanla 9’uncu sırada tamamladık. Oynadığımız birçok maçta bariz kendi hatalarımız ve hakem hataları ile puanlar kaybettik. Takımımızda forma giyen oyuncularımızın çoğunluğu Muğla’nın çocukları. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak, sadece bizim değil, tüm Muğlalıların görevi. Eğer ikinci yarıda ilk yarıdaki hakem hataları yaşanmaz ise ligi daha iyi yerde bitirme şansına sahibiz” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.