İçmeler Yüksek Okulu ödüle doymuyor

Crystal Sunrise Queen Hotel'de, Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği (AKEAD), Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) ve Manavgat Belediyesi'nin işbirliği ile “Ulusal Manavgat Yemek Yarışması" gerçekleştirildi. Bireysel ve...

İçmeler Yüksek Okulu ödüle doymuyor

Crystal Sunrise Queen Hotel'de, Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği (AKEAD), Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAFED) ve Manavgat Belediyesi'nin işbirliği ile “Ulusal Manavgat Yemek Yarışması" gerçekleştirildi. Bireysel ve ekip kategorilerinin bulunduğu yarışmada yurt genelinden 24 üniversite ile çok sayıda lise yer aldı.

Beş kategoride yarışan İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu, ilk gün "Makarna" kategorisinde Kamile Kurt ile altın madalya, Suzan Altın ile bronz madalya, "Tavuk" kategorisinde Dilek Yılan ile merit ödülü alırken,  ikinci gün gerçekleşen "Yöresel Yemek" kategorisinde Yasin Yılmaz ile altın madalya kazandı.

Son gün "Üniversite" kategorisinde Yasin Yılmaz kaptanlığında (tatlı), Deniz Yavuz (ana yemek) ve Özlem Kılıçaslan (başlangıç) ile ekip olarak ikinciliği göğüsleyerek gümüş madalya ve ikincilik kupası alan İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu, daha sonra yapılan “En Hijyenik Üniversite” kategorisinde de, ekip olarak birincilik kupası ve atlın madalyayı Yüksekokullarına kazandırdı.

İçmeler Turizm Meslek Yüksekokul Müdürü Zekeriya Bingöl yarışmanın ardından yaptığı açıklamada,  “Öğrencilerim ve Öğretim elemanlarım ile gurur duyuyorum. Özellikle öğrencileri yarışmaya hazırlayan Öğr. Gör. Erhan İşlek’e de teşekkür ediyorum.

Biz, yeni açılan bir Turizm Meslek Yüksekokuluyuz.  Ek kontenjanla öğrenci aldık. Yüksekokulumuzun tadilatı henüz bitmiş değil. Bitirmek için uğraşıyoruz. Buna rağmen öğrencilerim hiç yılmadan ağır aksak ta olsa yarışmalara hazırlanıyorlar. Bu şartlarda yarışmalara hazırlanan öğrencilerimiz, İzmir de yapılan Aşçılık Yarışmasında Türkiye üçüncülüğü, Datça’da yapılan aşçılık yarışmasında bölge ikinciliği, İstanbul’da yapılan Uluslararası Aşçılık Yarışmasında, Dünya ikinciliği aldılar. Manavgat’ta yapılan aşçılık yarışmasında da çıtayı epey yükselttik.  Öğrencilerimiz bu aşçılık yarışmasında bireysel olarak iki birincilik, bir üçüncülük, birde dördüncülük kazanmışlardır. Ayrıca grup olarak yapılan Üniversiteler arası yarışmada en iyi ikincilik ödülünü kazanırken, ‘En Hijyenik Üniversite’ kategorisinde de birincilik ödülünü almışlardır.  

Başta bize devamlı destek olan Sayın Rektörüm Prof. Dr. Mansur Harmandar’a, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren’e ve bu yarışmada bize gıda konusunda sponsor olan Marmaris Şencan Aile Kasabı Ömer Şencan’a çok teşekkür ederim. “dedi.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.