İçme Suları dezenfekte ediliyor

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, sağlıklı su hizmeti vermek için yeni oluşan mahallelerin kuyu ve içme suyu depolarında dezenfekte çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalar kapsamında kuyu ve içme...

İçme Suları dezenfekte ediliyor

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, sağlıklı su hizmeti vermek için yeni oluşan mahallelerin kuyu ve içme suyu depolarında dezenfekte çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmalar kapsamında kuyu ve içme suyu depolarına otomatik klor cihazı montajları yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet alanına giren yerleşim yerlerinde kesintisiz, sağlıklı ve sürdürülebilir su hizmeti vermek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Özellikle su ihtiyacının durumuna göre yerleşim yerlerinde çalışmalarını hızlandıran MUSKİ, il genelinde yeni mahalle olan kuyu ve içme suyu depolarında dezenfekte çalışmalarında hız verdi.

Yeni mahalle olan yerlerde Tesisler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 2 akredite laboratuvara bağlı ekipler tarafından içme suyu analiz raporları hazırlandı. Rapor sonucunda içme suyunda mikrobiyolojik kirlilik olan noktalara panelli otomatik klor cihazı montajlarına başlandı. Güneş panelli 25 adet klor cihazı il genelinde ilk aşamada ihtiyaç olan ve depolarda elektrik olmayan mahallelere yerleştirildi.

MUSKİ’nin yeni bir oluşum içerisinde olduğunu hatırlatan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, 200 mahalleye daha bu sistemin takılacağını belirtti. Çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Ülgen, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Bu yüzden Halk Sağlığı İl Müdürlüğüyle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız kapsamında içme sularında oluşan kirliliği, içme suyu klorunu dozunda kullanarak dezenfekte ediyoruz. Çalışmalarımız kapsamına 200 adet otomatik klor cihazı montajı yapılacak” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.