İÇİMİZDEN BİRİ

Röportaj: Turgay ŞENOL

Fotoğraf: Batuhan ALTIN

ÖZBİLİM DERSHANESİ

Bilgilendirme ve bilgilenmenin sonu yoktur. Hele hele öğrenmenin hiç..! Kişinin her alanda yetiştirmesi ve uzmanlaşacağı alanda bilgisini arttırma çalışmalarını katılması oluşturulan kurslarla var olana değer katmak anlamıyla yurdun her köşesinde okulunun bilgilerini illaki pekiştirmek durumunda kaldığı kuruluşlardır dershaneler…  Okulunda üzün süredir birlikte gün boyu olduğu arkadaşlarının esprileri,gülüşmeler  ve konuşmalarla öğretmenin verdiği dersin ağırlığının kalmadığını… Ben özellikle kızımdan biliyorum. Neyse ki kızım derse olan düşkünlüğünün verdiği sabırla evde ders tekrarı yaparak bu boşluğu tolore etmeye çalışıyor.

Yukarıda ifade ettiğim öğrencinin dersini takip etmemesi, öğretmenini dinlememesi nedenlerden sadece bir tanesi..! Uzmanlarında aynı fikirde olduğunu ifade etmeliyim. Peki ne yapmalıyız? Hepimiz çocuklarımızın iyi yetişmesi konusunda saçımızı süpürge ederiz. Bu anlamda eğitim bilgilerine destek dershaneler devreye girer… Haa..! Her şey çocukta biter fikrine de katılmıyor değilim. Ama öğrenmenin sonu yok..! Öğrenmek isteyen imkanları dahilinde her fırsatı iyi kullanmalıdır diyorum.

Bugün Muğla’nın yerel, yerel olduğu kadar kapasiteli dershanesi Özbilimdeyim. Röportajımı kısmen soğuk ama yağmurlu bir günde ofis ortamında kurucular Ömer Akan, İlhan Aydın ve Çağdaş Gerçekli ile yapıyorum.

Özbilim nasıl başladı?  

1984 yılında başarılara imza atmak için kurulmuş Özbilim 30.’ncu yılını kucaklıyor olmanın gururuyla başarılarına başarı katan öğrencilerini iyi birer meslek erbabı olmaları için her birisine özenle hayata hazırlıyor.

Biraz birlikteliğinizden bahsedebilirmiyiz?

1984 yılında kurulan Özbilim Dershanesi’nin 1992 yılında kuruculuğunu üstlenen Ömer Akan ile, 1994 yılında kurumda biyoloji öğretmeni olarak çalışmaya başlayan İlhan Aydın kurucu öğretmen ve 1994 yılının Eylül ayından itibaren matematik öğretmeni olarak başladığı Özbilim Dershanesi’nin kurucu müdürü olarakta görev yapan Çağdaş Gerçekli ile birliktelik başlamıştır.

Muğla Yeşilyurt beldesinden Ömer Akan, Dalaman ilçesinden İlhan Aydın, Aksaray ilinden Çağdaş Gerçekli ile Özbilim Dershanesi bilgiyi doğru kullanmanın adresi olmuştur.

Muğla’da dershaneciliğin alfabesini biz yaptık diyorsunuz? Peki farklılık yaratan misyonlarınız nelerdir?

Tabela asarak dönemsel hizmetten ziyade, yıllara dayanan eğitim ve öğretim kalitemiz ile; Yarı yolda bırakan geçici kadro değil, değişmeyen uzman eğitim kadrosu ile; Kayıt dönemi ile sınırlı bir birliktelik değil, sisteme bağlayan ve sonuçlandıran öğretim ile Muğla’da eğitim tek adresi biz dersek haksız olmadığımızı anlarsınız.

Eğitim farkınız nedir?

-Dershanecilikte yıllara dayanan Özbilim Dershanesi tecrübesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kaldı ki bu yıl 30.’ncu yılımızı kompanse ettik.

-Disiplinli, özverili ve alanında genç ve uzman öğretim kadrosuyla

-Seviye ve bölümlere göre özel sınıflar

-Düzeyli ve kaliteli dergi, soru bankaları

-Konu kavrama ve ETÜT testleri

-Gerçek normlara uygun deneme sınavları

-Zorunlu ETÜT programları

-Okul notlarını yükselten özel programlar…

İşte maddeler halinde sunulan bu anlayışla öğrencilerin hedefe ulaşması için gerekli olan tüm koşulları onlara sunuyor… Böylece Özbilim Dershanesinin farkındalık yaratan panaroması bu şekilde gelişiyor.

Kurumunuzda kaç kişi çalışıyor? Eğitimci ve diğer personeli kastediyorum?

Özbilim Dershanesi 28 öğretmen kapasitelidir. Bir memur bir hizmetli ile toplamda 30 kişi ile birlikte çalışıyoruz. Kurumumuzun en büyük özelliklerinden birisi öğretmen yetiştirmesidir. Muğla’da bulunan diğer meslektaşlarımızın dershanelerinde Özbilim’den yetişen çok öğretmen vardır.

Kurumsal kimliğiniz ön planda mı?

Bu soruyu sormanız iyi oldu. Bu anlamda kurumsal kimliğimize dikkat çekmek isteriz. Kurumumuzda çalışan çok kişi burada işe başlamıştır. Şu anda çalışanlarının geneli 10 yılın üzerinde olan kişilerdir. Şimdiye kadar kurumumuzdan 3 öğretmen, 2 personel emekliye ayrılmıştır.

Kaç dersliğiniz var?

15 dersliğimiz var. 15 dersliğimizde SBS ve ÖSS için ortaöğretim 5-6-7-8-9-10-11-12.’nci sınıflar ve mezun öğrencilerimize haftanın 6 günü hizmet vermekteyiz.

Öğrenci sayınız nedir?

Yaklaşım 500 kişi var. Öğrenmeye meraklı öğrencilerimiz ile birlikte uyumumuz hiçbir zaman bitmesin. Biliyoruz ki onlar bizden memnunlar, bizlerde onlardan umutluyuz ve her birisinin bir gün iyi bir meslek sahibi olacağını hissetmek… Gerçekten çok güzel..!

Başarılı öğrencileriniz dersek ?

Muğla’nın ilk yerel dershanesi Özbilim, Muğla genelinde her yıl üniversite hazırlık sınavında başarılı sonuçlar alan öğrencilerle dolu… Üniversite sınavı ve diğer sınav değerlendirmelerinde; Türkiye 5.’ciliği/Türkiye 32.’ciliği, son yıllarda Özbilim Dershanesinin önemli dereceleridir. Gururla söylüyoruz. Özlem Kapiz isminde bir öğrencimizi Türkiye 3.’cüsü çıkarmış ve öğrencimize kurumumuz hayatının en güzel başarısını kazandırmıştır.

Başarı bazı öğrencilerinizin ismini alabilir miyim?

Elbette; Yasemin Limon, Burak Sazak, Özge Şahin, Özge Aydın başarılı öğrencilerimizden bazılarıdır. Bu öğrencilerimiz ilk 100’dedir.

Eğitim disiplininiz nedir?

Öğrencilerimiz ile olan diyaloglarımızda birebir başarılı olduğumuzu biliyoruz. Eğitim sonunda her zaman olmasa da belli aralıklarla öğrencilerimizin kitaplarını inceliyoruz. Tüm velilerimiz ile de iyi iletişim halindeyiz.

Biraz aileleri konuşalım mı?

Ailelerle aramız çok iyi… Ancak..! Çocuklarının meslek seçimi konusunda aileler bazı iş kollarına maalesef hor görüyor. Aslına bakarsanız doğru yönlendirme adına veli çocuğunu iyi tanımalı… Çocuk dershaneye gezmeye gelmemeli… Üzgünüz kimi öğrenciler için bu tanım birebir uyuyor. Öğrenciler ve velileri bizin hayatımızda sürekli varlar. Velilerden ricamız meslek yadırgama ve yargılamalarına biraz son vermeliler.

Şimdiye kadar öğrencilerinize kazandırdığınız meslekler ve görev yaptıkları yerler nereleridir?

Ege Üniversitesi Hastanesi  Cerrah Op. Dr. Muğla Üniversitesi Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dentist, Marmara Üniversitesi Prof.(eğitimci), Kardiyolog, Muğla okullarında bir çok öğretmen, Özbilim Dershanesi bir çok eğitimci olarak sıralanabilir. Bu arada meslek sahibi olmuş öğrencilerimiz ile de görüşüyoruz. Bu eski öğrencilerimiz evlenmişler, iş güç sahibi olmuşlar. Hatta bazılarının şuan Özbilim Dershanesinde çocukları var.

Öğrencilerinizle sosyal etkinliklere katılıyor musunuz?

Pek şehir dışına çıkmıyoruz. Ancak her dönem sonunda gezi ve piknik düzenliyoruz. Ayrıca tiyatro gösterilerini de gidiyoruz. Bizim açımızdan çok önem arz eder; 2 yıldır tüm öğrencilerimizle 10 Kasım da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için heykelde toplanıyoruz.

Başka neler?

ÖSY’nin programını geliştiren tek dershaneyiz.

Çalışma ilkeleriniz nelerdir?

Özel sektörün çalışma şekil ve şemalini iyi bilirsiniz. Çalışma azmi olan, düzgün, bilgisini doğru kullanan, iletişimi hat safada olan ve kurumuna sahip çıkan herkesle mutlaka çalışabiliriz. Zatenbu kıstası benimsemeyenler en kısa sürede çözülüyorlar.

Muğla’nın eğitimdeki yeri nedir?

Yedi bölge içinde Türkiye’nin en nadide bölgesi Ege’nin en güzel illerinden birisi olan Muğla eğitim ve öğretim açısından verimliliği en yüksek illerden biridir.

-Okullarla ilginiz hangi boyuttadır?

-Eğitimcilerle sürekli temas halindeyiz. Deneme sınavı fazlalıklarını test usulü sınavları oluşturmaları için okullarla sürekli işbirliği halindeyiz.

-Ne olacak bu dershanelerin durumu?

-Aslında dershanelerde öğrencilerin bazı derslerdeki eksiklikleri gideriliyor. Bugüne kadar öğrencilerin istifade edebilecekleri bir dershaneleri var… Ya sonra? Dershanelerin arz-talep ihtiyacından doğduğu unutulmamalıdır. İdari yapı olarak öğretmen ve öğrencileri mağdur etmeden dünden daha iyi görevimizi yerine getiriyoruz. Geçmişinden geleceğine Özbilim Dershanesi’nin her şeye hazırlıklı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden içimiz son derece rahat…!

-Hayırlısı olur inşallah. Tüm duygu ve düşünceleriniz için şahsınızda Ömer Bey, İlhan Bey ve Çağdaş Bey, sizlere gazetem HABER adına çok teşekkür ediyorum..

-Biz de HABER Gazetesi’ne yayın hayatında yarattığı etkinin devamlılığı adına başarılarının sürekliliğini dileriz. Bizler de sizlere çok teşekkür ediyoruz.

-Teşekkür ediyorum. Bu arada unutmadan 30. Yılınızı kutluyorum.

ÖZBİLİM DERSHANESİ “1984 yılından bu güne başarının yerel adı”

Emirbeyazıt Mahallesi Recai Güreli Caddesi Osman Ercan İş Merkezi MUĞLA

İletişim için: Tel. 0 252 212 51 32-33

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.