İÇİMİZDEN BİRİ

Röportaj: Turgay ŞENOL

Foto: Tansel COŞKUN

 KARACAN AKADEMİ

Eğitim insanın bireysel ve sosyal gelişimini ve yeterliliğini sağlayan bir süreçtir. Öğretim ise eğitime ve öğrenmeyi kolaylaştıran faaliyettir. Çünkü insanın hayatı boyunca eğitime ihtiyacı vardır. Hatta bir gazete veya kitabı okumak bile insanın kendisini eğitmesiyle doğru orantılıdır.

Unutulmaması gereken asıl konu ise iyi bir eğitimin kişiye iyi bir yaşam verdiğidir.

Yeni meslek edinmek artık eskisi gibi iki dudak arasında olmadığından yeterliliklerini belirlemek amacıyla girilen sınav veya sınavlar sonucu başarı oranına göre artık meslek sahibi olunduğu veya mesleğe adım adım ilerlendiği dönemde size kılavuzluk edecek KARACAN AKADEMİ’nin konuğuyum. Gazetem adına Karacan Akademi ile her şeyi sıcağı sıcağına konuşacağım. Bu anlamda Karacan Akademi’nin sahibi Hüseyin Özgül ile beraberiz. Sohbetimiz küçük bir çay molasından hemen sonra başlayacak.

-Hüseyin Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

-1971 yılında Muğla’nın Yenice köyünde dünyaya geldim. İlk ve orta öğretim sonrası Muğla merkezde Turgut Reis Lisesinde okudum. Konya Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümünden mezun oldum. Fiili olarak belli bir süre öğretmenlik yaptım. Ticaret ile uğraşımda ise 4-5 köyden sürekli süt topladım. Oluşturduğum merkezden Pınar Süt’e ürün verdim. Toptan perakende market hizmeti ve yem satışı ile de uğraştım. Eğitim tarafım ağır bastığı için 2008 yılı Mayıs ayında Karacan Akademi’yi oluşturdum.

-Niçin Karacan Akademi?

-Karacan Yayınları ve Karacan Dershanelerinin devamı ve Denizli’den Muğla’ya uzanan Karacan ismini ulusal isim kaynaklı olmasından ve Muğla’da bir marka olmak için Karacan’ı tercih ettim.

-Karacan Akademi’nin önceliği nedir?

-Tabi ki önceliğimiz KPSS, Açık Öğretim, DGS ve ALES kurslarıdır.

-Konumuzu biraz daha açarsak…!

-Muğla’da KPSS, Açık Öğretim, DGS, ALES kurslarını ilk başlatan kurumuz. Ve bu kursların öncülüğüne devam ediyoruz.

-Peki herkes Karacan Akademi’den bahsediyor. (abartmıyorum…!) Bu nereden ve neden  kaynaklanıyor?

-KPSS denince ilk akla gelen Karacan Akademi oluyor. Tabi ki bundan Muğla’da bir ilk olma önceliğimiz de var. Nedenine gelince; Karacan Akademi’nin ve eğitmenlerinin sınavların ciddiyetini biliyor olması buna göre bir program izlemesiyle doğru orantılıdır.

-Kursiyerlerin bir kategorisi var mı?

-Evet kursiyerler seviyelerine ve alt yapılarına göre uygun sınıflara ayrıştırılır. Kursiyerlerimize hafta içi sabah akşam, hafta sonu programları ise çoklu alternatiflerle sunulmaktadır.

-Kursiyerler Karacan Akademi’ye galiba güven de duyuyor, haklı mıyım?

-Evet haklısınız. Aslına bakarsanız güvenirliğimiz ortada… Kayıt esnasında kaydını yaptıran hangi öğrencimiz olursa olsun her şeyi abartmadan, gayet yalın bir şekilde öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Dolayısıyla onlara iyinin iyisini vermeye çalışıyoruz.

-Mevcutta kaç eğitimciyle çalışıyorsunuz? Diğer personelinizin sayısı nedir?

-14 eğitimci ile devam ediyoruz. Arada spontane gelen eğitimciler olabiliyor. Diğer personel sayımız ise 5’tir. Çekirdek kadroyu oluşturan bu personelimizle sürekli yoğun çalışma temposu içerisindeyiz. Zaten çalışan personelimiz de yaptığı işi severek ve bilinçli yapıyor.

-Derslik sayınız nedir? Kursiyerleriniz derslerini uygun ortamda mı takip ediyor? Bir de öğrenci sayınız sabit mi?

-Dersliklerimiz 12 adet olup, 3 etüt sınıfı ve bir konferans bölümümüz var. Kursiyerlerimizin derslerini titizlikle takip edebilmeleri için onlara uygun zaman alternatifli programlarla oluşturmamız dolayısıyla onların dersi kaçırmamaları içindir. Dolayısıyla bu durum bizim başarılı olmamızdan çok daha önemlidir. Öğrenci sayımız sabit olmayıp değişkenlik arzetmektedir.

-Kurs tipleri nelerdir?

-Hızlandırılmış kurslar, dönem kursları, yaz kursları, AÖF kurslarıdır.

-Başarı oranınız?

-Başarı oranımızı yüzdelerle ifade etmiyoruz. Ama başarılı olduğumuz biliyoruz. Tabi ki başarıda öğrencilerimizin kendi insiyatifleri de çok büyük önem arzediyor.

-Peki sınav takviminiz?

-Her sezon 20 adet Türkiye geneli ve bu yıldan itibaren kendi öğretmenlerimizin hazırladığı 2 adet tarama sınavı uygulamaktayız.

-Biraz da kayıtlardan bahsedelim?

-Öğrenci ile olan iletişim çok önemli. Kayıt esnasında öğrencilerimizle olan diyaloglarımıza çok dikkat ediyoruz. Aslında her sene çalışma pörtfeyi değişiyor. Bizler de iyinin iyisi için dolayısıyla her şeyin en iyisini yapıncaya kadar uğraşıyor; kısacası koşullara ayak uyduruyoruz. Ayrıca önümüzdeki yılın kayıtları da başladı. Dolayısıyla 2013-2014 yılının kayıtları için düğmeye bastık.

-Hedefler?

-Hedefte çok şey var. Toplumsal alanlarda sosyal sorumluluk projelerimiz olacak. Bu arada var olan güveni daha da arttırmak istiyoruz. Ve yerine getiremeyeceğimiz hiçbir şey için söz vermiyoruz.

-Özetlemeniz gerekirse?

-Karacan Yayınları temel olmak üzere farklı yayınlardan da yararlanıyoruz. Öğretmenlerimizin bireysel anlamdaki hazırlıkları ek kaynak olarak öğrencilere yansıyor.

Çok daha önemlisi özgün eğitim almadıkları için kep atma ve diploma törenlerini dershanedeki öğrencilerimize  yansıtıyor ve yaşatıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuz oluyor.

-Yeri gelmişken çalışanlarınızla farklı etkinlikleriniz oluyor mu?

-Elbette. Tüm çalışanlarımızla yılda 2 veya 3 kere moral gecesi düzenliyoruz. Motivasyonumuzu arttırıcı bu etkinliklere kahvaltı ve sinema da dahildir. Ayrıca kişisel gelişim uzmanlarının etkinlikleri ve üniversite de bulunan etkinliklere öğrencilerimizle katılıyoruz.

-Karacan Akademi sempatisini kısaca tanımlarsak…!

-Günün koşullarına kendini sürekli uyduran, empati yapan bir kurumuz. Güvenilirliğini kanıtlamış, eğitim ve öğretime yakışır anlayışı ve çalışmaları ile hizmetini gururla sürdürüyor, sürdürecek…!

-Hava koşullarından dolayı rahatsızlanmışsınız, yine de yoğun çabanızla bu değerli bilgileri röportajımıza eşlik eden idareciniz Hesna Pişkin hanımefendiyle bana cevapladınız. Bu yüzden sizlere şahsınızda çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Karacan Akademi’nin özellikle Muğla’da dillerden düşmeyen o başarılı ismiyle; eğitimdeki üstünlüğünün daim olmasını dilerim.

-Gazeteniz HABER’e ve size bizler de sonsuz teşekkürler ediyoruz.

-Ben teşekkür ederim.

“MUĞLA’NIN EĞİTİM MARKASI”

KARACAN AKADEMİ-Yeni Garaj Mevkii Carrefoursa AVM Arkası MUĞLA

 İrtibat: 213 20 88

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.