İÇİMİZDEN BİRİ

SEZEN OPTİK

Çok hassas ve korunması gereken organlarımızdan birisidir göz… İnsan vücudunun işlevselliğini tamamlayan organlardan biri olan göz insanoğlunun olmazsa olmazıdır. Hani hayat sevince güzel derler ya… “Hani dünya gözüyle görmek” ifadesinden yola çıkıp hayat her şeyi görünce güzel… Acısıyla, tatlısıyla yaşam sürecinde daima görür… Kah sevinir… Kah üzülürüz. Dolayısıyla görerek yaşamanın engin olumluluğunu, olumsuzluğunu daima yüreğimizde yaşarız.

Hayat kim ne derse desin; hayat sağlıklıyken güzel… Bakarak ve görerek yaşam sürecinizde bizlere gerçek hayatı sunan gözlerimizin kıymetini bilmemiz ve gözlerimize gereken önemi vermemiz gerekir. Unutmayınız ki bir göz size dünyaları kazandırır, ancak dünyalar yeri gelir size bir gözü kazandıramaz. Günlük hayatımızda televizyonlar ve bilgisayar ekranlarının gözü yormalarıyla oluşan göz rahatsızlıklarının hayatımızı ne denli etkiledikleri kaçınılmaz bir gerçektir. Göz rahatsızlıkları ve doktorların önerileri ile uğradığımız optik merkezlerinden Sezen Muğla'da en hassas organımız gözlerimiz için uygun çerçevelerle gereken hizmetini sunmaya devam ediyor.

Bendeniz bugün Sezen Optik'teyim. Sezen Optik'te kurum sahibi Sayın Orhan Kırkan ile beraberim. Bu beraberliğimizi keyifli bir sohbet ile süsledik. Umarım sizlerde beğenirsiniz.

-Orhan Kırkan kimdir?

09.12.1978 Muğla doğumluyum. 2 kardeşiz. Bir kız kardeşim var. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Muğla'da okudum. Lise eğitimimi tamamladıktan sonra yükseköğrenimi hiç düşünmedim. Aksine ticaretle iç içe olmak istedim.

-Optik bildiğim kadarıyla baba mesleğinizdi değil mi?

Evet, baba mesleğim… 35 sene önce Lens Optik ismiyle başlayan bu mesleğe bende 12 yıl önce katıldım. O dönemlerde ben bu mesleğe başladığımda babamda faal olarak işine devam ediyordu.

-Ne zaman evlilik yaptınız?

2002 senesinde evlilik yaptım. 2004/2005 sene aralığında isim değişikliğine giderek Lens Optik'i eşimin ismi Sezen ile değiştirerek Sezen Optik olarak çalışmalarımıza devam ettik.

-Peki, kaç seneden beri mevcut yerinizdesiniz?

1998 senesinden beri bu adresteyiz.

-Kaç kişi çalışıyorsunuz?

4 kişi çalışıyoruz. Babam mesul müdürlük yapıyor. Bu işte İsmail ve Gamze en büyük yardımcım. Her ikisine de çok güveniyorum.

-Siz mesleğin ayrıntılarını nereden öğrendiniz?

Baba mesleğim olduğu için yıllarca babamla birlikte çalıştım. Dolayısıyla işin detay ve inceliklerini öğrendim.

-Reçeteli gözlük siparişleri yoğun mu?

Evet, mümkün olduğunca… Türkiye'nin her bir şehrinden reçeteler geldiği gibi, Muğla Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi, Yücelen Hastanesi, Güney Göz Hastanesi'nden de reçeteler geliyor. En fazla reçete çok yakın olduğumuz için Muğla Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nden geliyor.

-Camlar ve çerçeveler hangi aralıklarla değişiyor?

Camlar 50 numara değişiklik olmak koşuluyla, çerçeveler ise 3 yıldan 3 yıla değişiyor. Bu arada çocukların göz numaraları genelde biraz daha değişkendir.

-Ne tür çerçeveler var?

Her tür çerçeve var. Facet çerçeve, niler çerçeve yarım, kemik çerçeve, tam çerçeve ile birlikle her yaşa optik ve yine her yaşa uygun çok farklı ve kaliteli güneş gözlükleri var.

-Optik camlarından bahseder misiniz?

Genelde hazır geliyor. Biz çerçeveye göre odaklamasını yapıyoruz. Dolayısıyla gözlük kullanıma hazır oluyor.

-Göz rahatsızlıklarını neye bağlıyorsunuz?

(Bu arada İsmail devreye giriyor)Göz rahatsızlığı ve numaraların artması çoğu zaman ırsi olabiliyor. Televizyon, bilgisayar, göz kuruluğu, göz kaşıntısına neden olur.

Göz bozulmaya kadar gider. Sonra yansımadan dolayı araç farları gözleri bozabilir. Bu yüzden özel görüş camları kullanılabilir. Bu konuda toplumu bilinçlendirmeye çalışıyoruz.

-Teşekkürler İsmail Bey…!

-Günde kaç hasta geliyor?

Ortalama 10 kişiye kadar çıkabiliyor. Aylık 250/300 kişi aralığında kabul ettiğimiz hasta olur.

-Muğla'da kaç oftalmoloji mütehassısı var?

Toplam 10 tane göz mütehassısı var.

-Az daha lensleri unutuyorduk. Birazda lenslerden konuşalım mı?

(Lensleri de Gamze Hanımdan dinliyoruz) 5 yıldır bu işi yapıyorum.

Lenslerden sorumluyum. Ayrıca evrak takip işlerini de ben yapıyorum. Lensten bahsedecek olursak lensi genelde üniversite öğrencileri tercih ediyor. Günlük kullanım kolaylığının yanı sıra, çoğu hevese kapıldığı için lens kullanıyor. Aslında lensi kullanmak çok zor. Çünkü alışıncaya kadar hep takıp çıkartmak zorundasınız. Aslında sürekli gözde kalan lenslerde var.

Teknolojiyle bağlantılı olarak her şey son hızla değişiyor. Kullanabildikten sonra herkes lensi tercih edebilir. İlk iş deneyimim olmasına rağmen işimi seviyorum ve keyifle yapıyorum. Ayrıca iş yerinde tüm teknik işleri yapma şansına da sahibim.

-Teşekkürler Gamze Hanım…!

-Orhan Bey müşteri memnuniyetiniz nasıl?

Tanıdığınız veya tanımadığınız müşterilerimizle diyalogumuz çok iyi. Her şeye rağmen çok zor beğenen insanlar da var. Çünkü herkesi mutlu etmek kolay değil… Bizde elimizden gelen her şeyi ardımıza koymuyoruz. Herkese ve her kesime anlayışlı olmak zorundayız.

-Muğla'da kaç gözlükçü var?

Şubelerle birlikte 13 gözlükçü var.

-Meslek grubu olarak nereye kayıtlısınız?

İzmir Gözlükçüler Derneği'ne kayıtlıyız. Yılda bir kez o da göstermelik toplantı olur.

-Elinizde ne tür gözlük camları var?

Klormatik, organik, mineral, bifokal, vanelüx gözlük camları vardır.

-Evet, özel meselelere gelelim. Biraz bize hobilerinizi anlatın lütfen.

Spor dallarından futbolu çok seviyorum. Varsa yoksa futbol… Koyu bir Galatasaray taraftarıyım. Bu yıl şampiyonluğumuz erken belli oldu. O yüzden çok mutluyum. Bir diğer merakım da balık tutmak, balık tutmayı çok seviyorum.

Olta balıkçılığı yapıyorum. Araba kullanmayı ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Onlarla haftada 2 veya 3 kere bir araya geliyoruz.

-Büyükşehir olmalı mıydık?

Yaşamadan bilme şansımız yok… Yaşayalım, görelim…

-Haber Gazetesini nasıl buluyorsunuz?

Gazeteniz çok güzel. Takip edebildiğim anlarda hoş yazı dizileri ve haberi haber gazetesinden okuyarak öğrenmek hoşuma gidiyor. Muğla için güzel şeyler yapıyorsunuz. İşi daha da ileriye taşıyacağınıza inanıyorum.

-Sevgili Orhan, bu güzel temennilerin beni mutlu etti… Bu güzel söyleşi için çok teşekkür ediyorum.

Gülen yüzünle işlerinin daima açık, kazancının bol olmasını diliyorum. Her şey gönlünce olsun.

SEZEN OPTİK

Orhaniye Mah. Hastane Cad. Palaska Apt. No:2 MUĞLA

Tel-Fax: 0 252 212 84 63

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.