İÇİMİZDEN BİRİ

Röportaj: Turgay ŞENOL

Foto: Batuhan ALTIN

 KAHVE DİYARI

Gün boyunca kahve, çay keyfimiz asla bitmez. Ananevi içeceklerimizden “Kahve”nin ise 40 yıl hatırı vardır. Uyanmak için, keyif için, mutluluk için, 40 yıl hatır için, enerji için KAHVE İÇİN..!

Muğla’da kısa bir süre önce hizmete giren Kahve Diyarı’nın sloganı işte böyle başlıyor. Keyifli, bir o kadar ağızda bıraktığı damak tadı ile kahveseverlere hoş kıvamı ile güzel saatlerde hoş sohbetler sağlıyor.

Bugün ki İçimizden Biri’nde özel röportajımızda Kahve Diyarı Plus’ın sahibi sayın Harun Aykal’ın konuğuyuz.

-Harun Aykal kimdir? Ticaret uğraşınız ne zaman ve hangi iş kolunda başladı?

-29 yaşındayım 3 kardeşim. 7 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Öncelikli mesleğim müteahhitliktir. Milas ilçesi Güllük beldesinde inşaat sektöründe yoğun tempo ile sürdürdüğüm inşaatlarımla ilgili çalışmalarımda ülkemizde mülk edinmek isteyen yabancılara ev satışları ile geçen o yoğun süreçten sonra hep aklımda bulunan böyle bir sektörü adım atmanın planları içindeydim.

-Peki Kahve Diyarı beraberliğiniz nasıl ve nerede başladı?

-Kahve Diyarı, İzmir menşeili bir zincirdir. Bu zincirin halkalarından bir tanesi olmak düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Kahve Diyarı’nın bayisi olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu beraberlik Milas’ta 2 yıl önce başladı. Fakat ben öncelikli olarak Muğla’yı planlamıştım dersem abartmamış olurum.

-Nasıl yani?

-İlk müracaatımda Muğla, Milas, Bodrum’dan önce Muğla’yı istedim ama..!

-Biraz konuyu açar mısınız?

-Kahve Diyarı merkezinde ön görüşmemizde Muğla’yı düşündüğümü ve Muğla’da Kahve Diyarı ile bu sektöre başlayacağımı söyledim. Ancak sonraki süreçte ya aradığım kapasitede yer bulamadım… Ya da çok yüksek bedellerle karşılaştım. Kaldı ki; o dönemde adeta Muğla’dan hiç ayrılmadım. Ancak çabalarım yetersiz kaldı. Haliyle ben de rotayı 2 yıl önce Milas’a çevirdim. Ve kafe sektörüne girişimiz böyle başladı.

-Ya Milas Kahve Diyarı? Bu konuda Milaslı dostlarınızın tepkileri ne oldu?

-Milas Kahve Diyarı’nda küçük bir mekanda 44’üncü şube olarak kafe işletmeciliğine başladım. Aslında bu sektörü yabancıyım. Ancak işinizin tek sorumlusu olursanız hayatta başa çıkamayacağınız hiçbir iş yok. Milas Kahve Diyarı için harcadığım rakam karşında Milaslı tanıdıklarım, dost ve arkadaşlarım “ Bu rakama bu yatırım biraz fazla değil mi ?” diye hayıflandılar.

-Peki Muğla hakkındaki düşüncelerinizin gelişimini anlatır mısınız?

-Muğla’yı hiçbir zaman ertelemedim. Bu süreçte Kahve Diyarı’na rutin mekan bulma çalışmalarımız yoğun olarak devam etti. Ve nihayetinde bu iki katlı ve özellikle bahçeli olma avantajıyla da hani biçilmiş kaftan derler ya bu binayı buldum ve kiraladım. Bina SİT kapsamında olduğu için öncelikle bu değeri korumak adına proje çizildi. SİT alanına girmiş olan binaların haklarına sadık kalınıp gerek dış görünüş, gerekse iç dekorda bulunduğu konumun dışına çıkmadan çevreye zarar vermeden bir düzenleme yapıldı. Ayrıca Anıtlar Kurulu’nun kararıyla arka bahçede açılır kapanır tavan sistemi ile binaya daha farklı bir ahenk katıldı.

-Müteahhit olmanızın avantajını dekorda kullandınız mı?

-Muğla Kahve Diyarı’na çok önem verdiğim için öncelikli olarak evimi Muğla’ya taşıdım. İş disiplininden, çalışmayı gerçekten seven birisi olarak bayisi olduğum Muğla’da Kahve Diyarı’nın tüm her şeyiyle birebir kendim ilgilendim.

Dekor gerçekten çok güzel elinize, aklınıza sağlık…

-Peki biraz içecek ve yiyecek kapsamlı menünüzden bahsetsek diyorum.

-Aromalı dünya kahvelerinin sıcak veya soğuk içilebilir tatları Kahve Diyarı’nın olmazsa olmazlarıdır. Menüyü elinize aldığınızda yiyecek içecek gruplarıyla ağız tadınıza hitap edecek siparişle güzel sohbetleriniz, Kahve Diyarı’nın herhangi bir köşesinde size hoşça vakit geçirtecek. Dikkat ediyorsanız; her yaşa hitap eden yiyecek ve içecek grubu elinizin hemen altında…! Bu arada Meksika ve İtalyan mutfağının lezzetlerinden tüm müşterilerimizin tatmalarını tavsiye ederim.

Türk Kahvesi, Espressolu Kahve, yöresel kahveler, soğuk kahve çeşitleri ile damak tadınız zenginleşecek. Merkeze yürüyüş mesafesinde bulunan Kahve Diyarı ile ilgili hiçbir zaman iş yapamayacağım kaygısı taşımadım, taşımıyorum da. Kaliteli ürüne, kaliteli fiyat ve bol çeşitleriyle müşteri portfeyi kısa sürede epey ivme kazandı. Bilinen yüzler gibi farklı kişiler de kafemizin müşteriler arasına girmeye başladı.

-“EN” ürünleriniz nelerdir?

-Damak tadına göre farklılık arzediyor. Ancak Aramolı Türk Kahvesi, Dağ Çilekli, Fındıklı ve Damla Sakızlı’nın tadına doyum olmuyor.

-Çalışanların sayısı nedir?

-Mutfak, servis elemanları, boristo dağılımıyla toplam 16 kişi çalışıyor.

-Peki denetlenmek ile ilgili memnuniyet veya kaygılarınız nelerdir?

-İş disiplinimden bahsetmiştim. Dolayısıyla denetlenmekten kaygı duymuyorum. Mutfaktan başlayıp, kafenin tüm bölümlerinde temizlik başta olup, kullanılan ürünlerin kalitesi çok önemlidir. Denetlemenin işleyişi her an karşımıza çıkabilir. Öyle ki; müşteri taslağında gelen denetçilerle kafe ortamında her an karşılaşabilirsiniz… Eğer işleyişe ters düşerseniz 5 bin dolar ceza ödemek zorunda kalırsınız.

-Özel gün rezervasyonlarınız var mı?

-Tabi ki var. Hanımların kendi aralarındaki toplantıları, doğum günleri ve özel günlerin rezervasyonlarını kabul ediyoruz. Ayrıca büyük organizasyonlarda Kahve Diyarı tadım sponsoru olabiliriz. Keza önümüzdeki günlerde Üniversite Yerleşkesinde bir hafta boyunca ücretsiz kahve dağıtacağız.

-Son olarak…

-Uğraşılarım hala bitmedi. Mevcutta okuma grubunun bulunduğu bir yer hazırlayacağım. Bu grup gazeteler, dergiler ve kitaplardan oluşacak. Ayrıca başka iş kollarında da yüzde 90 bayilik sistemi ile farklı firmalarla görüş halindeyim. Çünkü uğraşmayı ve çalışmayı çok seviyorum.

-Harun Bey, sizi tanımak gerçekten güzel… Genç bir müteşebbis olarak Muğla’ya farklı bir mekan kazandırdığınız için size çok teşekkür ederim. Ayrıca hala farklı şeyler yapabilmenin telaşı içindesiniz. Bugün ki ve gelecekte oluşturacağınız tüm iş kollarınızda başarılı olmanızı dilerim.

-Bu güzel röportaj için ben teşekkür ediyorum.

-Rica ederim. Başarılarınız daim olsun…

KAHVE DİYARI PLUS için; Muslihittin Mahallesi Recai Güreli Caddesi No:58

REZERVASYONLAR İÇİN: 0 252 212 00 26’dan ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.