İç Pazar turizmcinin umudu oldu

Marmaris ilçesinde turizmde iç pazarı canlandırmak amacıyla Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından “Turizm Şöleni" düzenlendi.Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Marmaris’te...

İç Pazar turizmcinin umudu oldu

Marmaris ilçesinde turizmde iç pazarı canlandırmak amacıyla Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından “Turizm Şöleni" düzenlendi.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Marmaris’te turizmciler daha fazla yerli İçmeler Mahallesi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen şölene Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık'ın yanı sıra yerli tur operatörleri ve hava yolu şirketlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda turizmci katıldı.

Şölenin açılış konuşmasını GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, yaptı. Bülbüloğlu konuşmasında, Muğla'ya yılda gelen yaklaşık 3,5 milyon turistim 1,5 milyon kadarının Marmaris'i tercih ettiğini ve bu turistlerin 1 milyona yakınını İngilizlerin oluşturduğunu söyledi. Marmaris'in, İngiltere'de marka olduğuna işaret eden Bülbüloğlu; "İngiltere'nin neresine giderseniz gidin Marmaris ve çevresini bilirler. Maalesef ülkemizin her köşesinden Marmaris bu kadar tanınmıyor. Türkiye'de marka olamadık. İç pazarda da marka olmalıyız" dedi.

“Alternatif turizme yönelmeliyiz”

Vali Çiçek ise turizmcilerin yeni sezondan umutsuz olmaması gerektiğini dile getirdi. Muğla'nın turizmde çok büyük artıları bulunduğunu vurgulayan Çiçek, "Allah öyle bir doğa vermiş ki turizmin her türlüsü yapılabilir. Bu güzellikler ön plana çıkartılarak iç turizmde istenilen pay alınabilir. Turizmi 6 ay ya da 9 ay ile sınırlandırmamalıyız. Alternatif turizmin her alanını burada gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

"Bakanlık olarak desteğimiz tam "

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise Marmaris'in marka değerine değer katacak şeyleri ortaya çıkartmaları gerektiğini vurguladı. Marmaris'in kendini kanıtlamış bir kent olduğunu dile getiren Arıcı, "Karamsar olmayacağız ve önümüze bakacağız. 15 milyon nüfuslu İstanbul'da 2 havalimanı var. Muğla'da da 2 tane var. Bu önemli bir avantaj. Bu avantajın iyi değerlendirilebilmesi için paydaşlarla ortak hareket ederek uçak sayısının arttırılması yönünde çabalar olmalı. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.

Arıcı, Bakanlık olarak kışın kapalı olan otellerin çalışanlarının bazı haklarının karşılanması konusunda da bir çalışma yapabileceklerini kaydetti. 2015 turizm sezonunun 2014'ten kötü olmayacağına inandığını söyleyen Arıcı, "İstanbul'da ilk 3 ayda yüzde 9,75 oranında artış var. 'İstanbul ayrı bir dünya' diyebiliriz ama bu artışları Antalya ve Muğla'da da yaşayabileceğimize inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcıları otelin bir başka salonunda düzenlenen fuar alanını gezdi. Turizmciler, iç pazara yönelik çalışan tur operatörleri ve uçak firmalarını yetkilileriyle bir araya gelerek iş bağlantıları yapmaya çalıştı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.