İç Güvenlik Paketi’ne tepki

Muğla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Muğla Barosu tarafından düzenlenen ve Muğla’daki sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı eylemde İç Güvenlik Yasa Tasarısı eleştirildi.Muğla Atatürkçü Düşünce Derneği...

İç Güvenlik Paketi’ne tepki

Muğla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Muğla Barosu tarafından düzenlenen ve Muğla’daki sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı eylemde İç Güvenlik Yasa Tasarısı eleştirildi.

Muğla Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile Muğla Barosu tarafından düzenlenen ve Muğla’da faaliyet gösteren KESK, Eğitim İş, Belediye İş, DİSK, Tes-İş, Maden-İş, Tez-Koop-İş, Belediye-İş sendikaları ile TMMOB Mimarlar Odası, Cumhuriyet Kadınları, Karya Kadın, Çağdaş Yaşamı Destekleme, Aile Hekimleri, Pir Sultan, Akdeniz Yeşilleri, Emek Benim Kadın dernekleri, Birleşik Haziran Hareketi ve Tabipler Odası, Eczacılar Odasının destek verdiği etkinlikte, İç Güvenlik Yasa Tasarısı eleştirildi.

Söz konusu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelerek, bir basın açıklamasında bulundu.

Düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yapan ADD Muğla Şube Başkanı Av. Cüneyt Özbayır, “İç Güvenlik Yasa Tasarısı paketinin içindeki kanunların sıradan kanunlar olmadığını, hukuk devletini ortadan kaldıracak, Anayasa’ya açıkça aykırı düzenlemeler içerdiğini söyledi.

Daha sonra konuşan CHP Muğla Milletvekili ve 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Muğla Milletvekili Adayı Ömer Süha Aldan, şimdiye kadar AK Parti iktidarının bir yasal düzenlemeyi gündeme getirdiğinde öncelikle bir tarafın işine yarayacak bazı süs maddelerini araya serpiştirdiğini söyledi.

Aldan, “Örneğin CHP olarak 17-25 Aralık sürecinden sonra gündeme getirilen özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını bizde istiyorduk. O açıdan bu yasayı gündeme getirdiler ama araya bir şeyler serpiştirip 17-25 Aralık sürecini kapattılar. Başka bir düzenlemede MHP’nin işine gelen yine başka bir düzenlemede HDP’nin arzuladığı bir takım değişiklikleri araya koyuyorlardı ve mecliste büyük bir direnç oluşmuyordu. Ne yaptılar? İlk kez yıllardır uyguladıkları yöntemlere göre hata yaptılar. Bir anlamda üç siyasi partiyi karşılarına alacak düzenlemeleri önümüze getirdiler ve büyük bir direniş sergilendi. Bu anlamda çaba gösterdik. 132 maddelik düzenlemelerin 67. maddesine kadar geldiler ama daha sonra onu komisyona geri çektiler. Bu 67 madde de onlara yetiyordu. Bu 67 madde de polis okullarının kapatılması konusudur. İşte orada paralel bir yapılanma var. Çaycısına varıncaya kadar herkesin işine son verdiler. Bu anlamda kendilerine özgü bir polis oluşturma çabaları vardır” dedi.

AKP’nin, bir koalisyon olduğunu vurgulayan Milletvekili Aldan,“Bu koalisyon mevcut cumhuriyetimize karşı bir karşı devrim hareketidir özünde. 1789’dan bu yana her karşı devrim hareketi bir gün gelip çocuklarını yemiştir ve tarihe böyle geçmiştir. İkinci bir nokta Jandarma Genel Komutanlığı’nın bir anlamda yerel birimlerinin İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasıydı. Yasa, yürürlüğe girer girmez şöyle bir şey gördük. Ağrı olayı üzerinde dikkatle durulması gereken bir olaydır. Yani iktidarın jandarma üzerindeki etkisini izlerini o noktada görüyoruz. Kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor.  Benim için çok önemli ve üzerinde durulması gereken bir konu ise,  rahmetli başsavcının şehit edilmesi olayıdır.  Bu İç Güvenlik Paketini güvenlik, özgürlük diye lanse ettiler. Bu paket aslında kaçak sarayı koruma yasasıdır. Halkla hiçbir ilgisi yoktur. Aksine halkın özgürlüğünü kısıtlıyor” diye konuştu.

Konuşmanın ardından topluluk Muğla caddelerinde yürüdü.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.