İç Anadolular, Arabaşı Gecesi’nde buluştu

İç Anadolu Bölgesinde özellikle Yozgat’ta ara öğün olarak yenilen ‘Arabaşı’ çorbasının hem tanıtımı, hem de İç Anadolu Bölgesinde doğan, Muğla’da görev yapan ve yerleşen vatandaşlar Arabaşı Gecesi’nde bir araya...

İç Anadolular, Arabaşı Gecesi’nde buluştu

İç Anadolu Bölgesinde özellikle Yozgat’ta ara öğün olarak yenilen ‘Arabaşı’ çorbasının hem tanıtımı, hem de İç Anadolu Bölgesinde doğan, Muğla’da görev yapan ve yerleşen vatandaşlar Arabaşı Gecesi’nde bir araya geldi. Geceye daha önce Yozgat’ta da görev yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla’da ilk defa düzenlenen ‘Arabaşı’ gecesinde Muğla’da yaşayan İç Anadolular hasret giderdi. İç Anadolu Bölgesinin 13 ilinden de katılımın gerçekleştiği ‘Arabaşı’ gecesinde İç Anadoluların tek çatı altında toplanması için dernek kurulması kararı çıktı.

Gecede konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Arabaşı çorbasının yabancısı olmadığını söyledi. Vali Çiçek, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun, doğup büyüdükleri ilin dışında örflerini, adetlerini, geleneklerini yaşaması ve yaşatması çok önemli. Yozgat ve İç Anadolu Bölgesinde yaygın olan Arabaşı çorbası ve hamurunu yemek için bir araya geldik. Arabaşı aslında Ara Aşı’dır. Yozgat ve İç Anadolu’da yaygın bir çorbadır. Özellikle Yozgat bunu yaşayarak, kış aylarında soğuk ve karın çok yağdığı aylarda kaynaşmanın ve bir araya gelmenin, sohbetlere vesile olan Ara Aşı’dır bu. Muğla gibi Güney Ege’nin en güzel ilinde İç Anadolu’dan gelmiş, vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız da Muğla’da Muğla’nın bu hoşgörüsünü, Muğla’nın Anadolu’nun birliğine, beraberliğine katılan bir ili olması nedeniyle bu kaynaşma sağlandı. 4 yıla yakın Yozgat ilinde valilik görevi yaptım. Yozgat’ın en ücra noktalarına gittim, en yaşlısından en gencine kadar hepsi özünü, örfünü, adetini sadece Yozgat’ta değil, Türkiye’nin her bölgesinde, hatta Türkiye dışında da yaşıyor” dedi.

AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi Yozgat’lı Osman Arslan Muğla’da ilk defa İç Anadolular olarak ‘Arabaşı’ gecesi düzenlediklerini söylerken, dernekleşme için de ilk adımın atıldığını açıkladı. Arslan, “Bugün ilk geleneksel ‘Arabaşı’ gecesini düzenledik. Gecemize başta Valimiz olmak üzere İç Anadolu illerimizden yoğun bir katılım gerçekleşti. Güzel Muğla’mızda bu tür organizasyonları bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. BU vesile ile davetimizi icabet eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyordum. Önünüzdeki günlerde İç Anadolular Derneği kurmak için bir çalışmamız olacak. Kurulacak derneğimizin yönetim kurulunda İç Anadolu’nun her ilini temsilen birer kişi olacak” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.