HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen eylemde AK Parti Hükümeti istifaya davet edildi. Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına sert tepki gösteren katılımcılar ayrıca Halk Bankası’na yürüyerek banka...

HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen eylemde AK Parti Hükümeti istifaya davet edildi. Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet olaylarına sert tepki gösteren katılımcılar ayrıca Halk Bankası’na yürüyerek banka önüne içinde makarna bulunan ayakkabı kutuları bıraktılar.

Aralarında bakan çocukları, banka genel müdürü, bürokratlar ve işadamlarının bulunduğu yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Türkiye’yi sarsarken, tepkiler de aralıksız olarak sürüyor. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla Şubesi tarafından düzenlenen ve ADD Muğla Şubesi, İşçi Partisi İl Başkanlığı’nın da destek verdiği eylemde hükümet istifaya davet edildi.

Sınırsızlık Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup burada sloganlar atarak yolsuzluk olaylarını protesto etti ve AK Parti Hükümetini istifaya çağırdı. “ Hükümet İstifa”, “Hırsız var”, “Tam Bağımsız Türkiye”, sloganları atarak hükümeti istifaya davet ettiler. Burada ADD Muğla Şubesi Başkanı Burak Erbay bir basın açıklaması yaparken, “ Saltanat gemisi duvara toslamıştır. Geminin içinde yaralılar, büyük darbe alanlar vardır. Geminin içinde ayakkabı kutuları vardır, para sayma makineleri, sarraflar vardır. Bu delilleri gizlemek istiyorsunuz. Saklamak, yok etmek istiyorsunuz. Ama Türk milleti buna müsaade etmeyecektir. Şimdi yine haykırıyoruz. Savcıları rahat bırakın, görevini yapan polise müdahale etmeyin ve birazcık onurunuz varsa istifa edin” dedi.

Buradaki basın açıklamasının ardından grup topluca Halk Bankası Muğla Şubesine yürüyerek bankanın kapısına içinde makarna ve bozuk para bulunan ayakkabı kutularını bıraktılar ve balon patlattılar. Grup daha sonra yine toplu olarak AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na yürüyerek burada da hükümeti protesto ettiler. Eylemciler burada bir ayakkabı kutusu açarak içinden çıkardıkları hortumu parti binası önüne attılar. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem sonrasında grup sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.