Hükümete Sodra Dağı’ndan seslendiler

Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlanmasına tepki gösteren enerji ve maden işçileri Milas Soda Dağı'na çıktı.Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik...

Hükümete Sodra Dağı’ndan seslendiler

Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bağlanmasına tepki gösteren enerji ve maden işçileri Milas Soda Dağı'na çıktı.

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin özelleştirilmesinin ardından Tes-İş ve Maden-İş Sendikalarının eylemleri aralıksız sürüyor. Sendikalar eylemlilik sürecinin devamına karar verirken, bu doğrultuda Ankara’ya yürünecek, TBMM önünde kitlesel basın açıklaması yapılmasının yanında milletvekilleriyle görüşülerek satışların durdurulması istenecek.  Daha önce Yatağan Termik Santrali önünde direniş çadırı kuran enerji ve maden işçileri, dün de Milas’ta bulunan Soda Dağı'na çıkarak buradan hükümete seslendiler. Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yaptığı açıklamada, “Enerji ve maden işçileri olarak kamu malımız olan santral ve kömür ocaklarımızı teslim etmeyeceğiz. İşimiz ve çocuklarımızın geleceği, halkımızın çıkarı için bugüne kadar ne gerekiyorsa yaptık, bundan sonra da üretimden gelen gücümüzü kullanmakta dahil her şeyi yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Maden İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin de, "Özelleştirme kesinlikle sizin menfaatleriniz için yapılmıyor. Burada kazanılacak zafer diğer yerlere de barikat olacaktır” dedi.

Eylem, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu ve Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Muhammet Yıldız'ın işçilere destek veren açıklamalarıyla sona erdi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.