HOVARİ: GEÇMİŞİMİZ ORTAK

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinde yaptığı konuşmasında; “ Türkler ile Macarların geçmişi aynı. Türklerle aynı menşeiden geliyoruz.”dedi.TÜMACAM’ın...

HOVARİ: GEÇMİŞİMİZ ORTAK

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaretinde yaptığı konuşmasında; “ Türkler ile Macarların geçmişi aynı. Türklerle aynı menşeiden geliyoruz.”dedi.

TÜMACAM’ın açılışını yapacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk-Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜMACAM)’nin açılışına katılmak üzere Muğla’ya gelen Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Vali Güvençer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükelçi’ye Fahri Konsolos Osman Şahbaz da eşlik etti.

Ziyarette konuşan Vali Güvençer: “Şahsım, vilayetim, Muğlalı hemşehrilerim adına size hoş geldiniz diyorum. Bugün aynı zamanda üniversitemizde Türk-Macar Akademik ve Bilimsel İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi(TÜMACAM)’ın açılışı yapılacak. Dostların birlikte çalışmasına ihtiyaç vardır. Ortak coğrafya, hedef ve de geçmiş bu dostluğu geliştirecektir. Birer devlet temsilcisi olarak böyle güzel ortamlarda kalplerimizi birleştirebileceğiz. Bu ziyaretinizi böyle adlandırıyorum” dedi.

“Bizim geçmişimiz ortak”

Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari Muğla’yı çok güzel bulduğunu belirterek, “Bu ziyaretten şeref duyuyorum. Muğla cennet gibi bir yer. Bizim Macaristan olarak her yerde arkadaşlarımız var. Türklerle aynı menşeiden geliyoruz. Bizim Türklerle geçmişimiz ortak, umarım geleceğimiz de ortak olur. Her yerde Macar-Türk arasında dostluk vardır. Türkiye’nin her yerine gidiyoruz. Her yerde Macaristan dostları vardır. Türk işadamları ile Macar işadamları arasında eşleştirme yaptık. Bizim için ticaret, eğitim ve yatırım önemlidir. Bu yüzden Türk gençlerine yüzde 50 burs verdik. Türk gençlerini Budapeşte’ye bekliyoruz. Bu bizim tarihimiz, eski tarihsel bağlantılarımızı tetkik etmemiz için çok önemli. Muğla’ya açacağımız araştırma merkezinden çok şeref duyuyorum. Şu an bu araştırma merkezi küçük ama ilerde daha da büyüyecek” dedi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.