Hortum yıktı geçti

Ortaca ilçesi Sarıgerme mevkiinde meydana gelen hortum birkaç dakikada yıktı geçti. Hortum ağaçları kökünden söktü, ev ve otellerin çatılarını alıp götürdü, tekneleri batırdı, seraları darmadağın etti.Muğla’nın...

Hortum yıktı geçti

Ortaca ilçesi Sarıgerme mevkiinde meydana gelen hortum birkaç dakikada yıktı geçti. Hortum ağaçları kökünden söktü, ev ve otellerin çatılarını alıp götürdü, tekneleri batırdı, seraları darmadağın etti.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde,  bayramın 3’üncü günü sabah saatlerinde etkili olan fırtına ve hortum, hayatı felç etti.

Bayramın 2’inci gününde başlayan yağış, 17 Ekim Perşembe günü yerine fırtınaya bıraktı. Saat 11.00 sıralarında da hortum meydana geldi. Ortaca’nın Sarıgerme ile Yeşilyurt köylerinde etkili olan hortumda pekçok ev ve otelin çatısı uçtu, camları kırıldı, binalarda hasar meydana geldi. Birçok ağaç kökünden devrilirken, binlerce ağaçta hasar meydana geldiği belirtiliyor.

Birkaç dakika süren hortum nedeniyle 4 tane tekne batarken, 1 teknede karaya vurdu, ayrıca Sarıgerme açıklarında bulunan Tavşan adasında 4 tekne mahsur kaldı.

Ayrıca hortum sırasında otellerde bulunan bazı turistler ile Yeşilyurt köyünde başına kiremit düşen yaşlı bir kadın yaralanırken tedbir amaçlı olarak oteller tahliye edildi. Hortum sonrası bölgede seferberlik ilan edilirken, Orman, Aydem, İtfaiye, jandarma, Zabıta ve kurtarma ekipleri gece gündüz aralıksız çalışma yaptı. Hortum sonrası özellikle Sarıgerme mevkii adeta bir savaş alanına dönerken hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yetkililer Sarıgerme’nin eski haline döndürülmesinin haftalar hatta aylar süreceğini belirtiyor.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.