Hortum duası ettiler

Fethiye'ye bağlı Karadere beldesinde yaşayan vatandaşlar, 10 yıl önce meydana gelen hortumun tekrarlanmaması için bir araya gelip dua etti.aradere beldesinde 2002 yılında zarar veren hortum felaketinin bir daha meydana gelmesini istemeyen...

Hortum duası ettiler

Fethiye'ye bağlı Karadere beldesinde yaşayan vatandaşlar, 10 yıl önce meydana gelen hortumun tekrarlanmaması için bir araya gelip dua etti.

aradere beldesinde 2002 yılında zarar veren hortum felaketinin bir daha meydana gelmesini istemeyen belde sakinleri hortumun geldiği, Karadere plajında "hortum duası" yaptı. Bu yıl 10.su düzenlenen ve çevre beldelerden de gelen vatandaşlarla yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı duada, 13 küçükbaş hayvan kesilerek duaya katılanlara yemek ikramında bulunuldu.Belde sakini kadınların kazanlarda pişirdiği Yemeklerin ikram edilmesinin ardından eller semaya açılarak hortum ve afet yaşanmaması için dua edildi.

Karadere Belediye Başkanı Yakup Otgöz, beldelerinin en önemli geçim kaynağının turfanda sebzecilik olduğunu belirterek, "2002'deki hortum afetinin birçok vatandaşın sera, ev ve araçlarında hasara neden olduğunu hatırlatarak o yıldan bu yana hortum ve afetlere karşı duada bulunuyoruz.çok şükür benzeri bir afet yaşamadık. İnşallah bundan sonrada yaşamayız" dedi.

Olayın ardından 2003 yılında Mehmet Otgöz adlı bir vatandaşın öncülüğündeki 100 kişi tarafından "hortum duası" yapılmaya başlandığını anımsatan Başkan Otgöz, "Bu organizasyonu tüm belde halkımızın katkıları ile imece usulü ile gerçekleştiriyoruz. Bu yıl onuncusunu gerçekleştirdiğimiz yemekli hortum duamızda 13 küçükbaş hayvan kestik. Diğer ürünler ise vatandaşlarımız tarafından temin edilmiştir" diye konuştu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.