Hollandalı Hekimler Sağlık sistemimizi inceliyor

Fethiye’ye gelen Hollandalı doktorlar, Türkiye’de uygulanan sağlık sistemi ve verilen sağlık hizmetlerini yerinde inceliyor.Fethiye’de Hollanda’dan gelen 55 aile hekimi ilçedeki hastaneleri gezerek Türkiye’deki sağlık sistemine...

Hollandalı Hekimler Sağlık sistemimizi inceliyor

Fethiye’ye gelen Hollandalı doktorlar, Türkiye’de uygulanan sağlık sistemi ve verilen sağlık hizmetlerini yerinde inceliyor.

Fethiye’de Hollanda’dan gelen 55 aile hekimi ilçedeki hastaneleri gezerek Türkiye’deki sağlık sistemine ilişkin bilgi topluyor. Hollanda’da görev yapan aile hekimleri, Türkiye’deki sağlık sistemini incelemek amacıyla Fethiye’ye geldi. Çalış Plajı’ndaki Jiva Otel’de 4 gün konaklayacak doktorlar Fethiye’deki hastaneleri gezerek gözlemde bulunacak. Doktorlar ayrıca enfeksiyon ve yaşlılık üzerine Fethiye’de yapılacak 2 ayrı konferansa tartışmacı olarak katılacak.

Hollandalı doktorların Türkiye gezisini organize eden Hollandalı Aile Hekimi Anja Van Kompen, Hollanda’da yaşayan Türklerin, ülkelerindeki sağlık sistemine ilişkin hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. Türk hastaları olduğunu ve onları sıkça muayene ettiğini belirten Kompen, “Hollanda’da yaşayan Türkler, doktora geldikleri zaman Türkiye’deki sistemi bilmediklerini söylüyorlar. Bu çok dikkat çekici. Gezimizin bir amacıda bu sistemi yerinde inceleyerek onlara anlatmak. Türkiye’ye daha önceki yıllarda da gelmiştim. Hastaneleri gezip değişimi yerinde görmek istiyoruz. Bu gezi bizim için bir kurs niteliği taşıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.