Hokeyciler başarıdan başarıya koşuyor

Muğla İl Özel İdare ve Gençlik Spor Kulübü hokey takımları başarıdan başarıya koşuyor. Milli takımlara da çok sayıda veren hokey takımları Süper Lig maçları sonunda ilk iki sırada yer alırsa ülkemizi Avrupa Challange...

Hokeyciler başarıdan başarıya koşuyor

Muğla İl Özel İdare ve Gençlik Spor Kulübü hokey takımları başarıdan başarıya koşuyor. Milli takımlara da çok sayıda veren hokey takımları Süper Lig maçları sonunda ilk iki sırada yer alırsa ülkemizi Avrupa Challange Kupası’nda temsil edecekler.

21 Mayıs 2014 tarihinde Bolu’da başlayacak Hokey Süper Ligi 13 Ağustosta Osmaniye Deplasmanıyla sona erecek. Bolu’da Süper Ligin  ilk Etap maçlarını oynayacak Muğla temsilcileri Süper Lig sonunda ligi ilk 2 sırada bitirmeleri durumunda ülkemizi Avrupa Challange kupasında temsil etme şansı bulacaklar. Ligi son 2 sırada bitiren Kulüpler ise Türkiye Hokey 1. Ligine düşecek.

Türkiye Hokey Süper Liginde 8, Türkiye Hokey 1. Liginde 10, Türkiye Hokey 2. Liginde ise 10 takım bulunuyor.  Takım sporlarında Süper Ligde Muğla’yı temsil eden tek branş olan Hokey’de Bayanlarda Muğla’yı temsil eden Muğla Özel İdarespor kulübünün tamamı Muğlalı sporculardan oluşuyor ve takımın yaş ortalaması 17. Hokey 1. Liginde şampiyon olarak Süper Lige yükselen Özel İdarespor’da 5 milli takım oyuncusu bulunuyor. Her iki takımı Bayanlar Milli Takım Antrenörlerinden Serkan Şen çalıştırıyor.

Erkeklerde Muğla’yı temsil eden Geçen yıl 1. Ligi 2. Sırada bitirerek Süper Lige yükselen Muğla Gençlik Spor kulübünün ise yaş ortalaması 18. Takımda 6 Milli takım sporcusu  bulunuyor. Takıma A Milli takımdan transfer olan Muhlis Demirel dışındaki bütün sporcular Muğlalı. Muğla’yı en üst ligde temsil eden iki ekibin de en büyük destekçileri Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak göze çarpıyor.

Her iki takım antrenmanlarını Atatürk Stadyumun yanındaki küçük halı sahada yapıyor. Maçların 90-100 metrelik sahalarda oynandığını kendilerinin ise 20-30 metrelik sahada çalıştıklarını belirten Kaptan Cem Eldem; “Buna rağmen amatör bir ruhla Profosyonel Liglerde mücadele edilebileceğini herkese göstermek istiyoruz. Bizim rakiplerimiz bizden büyük ve tecrübelide olsa yabancı transferlerde yapsalar biz sahada Muğlanın adını en iyi şekilde duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Bu ligde ses getireceğiz kendimize güveniyoruz.” diye konuştu.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.