Hokey Milli Takımı’na bir Muğlalı daha

Son yıllarda kısıtlı imkanlarla ulusal ve uluslararası alanda sayısız başarı elde eden Muğla Hokeyinde milli takıma seçilen Pınar Demir ile  Muğla’dan milli takımlara seçilen sporcu sayısı 11e ulaşmıştı.Geçen yıl...

Hokey Milli Takımı’na bir Muğlalı daha

Son yıllarda kısıtlı imkanlarla ulusal ve uluslararası alanda sayısız başarı elde eden Muğla Hokeyinde milli takıma seçilen Pınar Demir ile  Muğla’dan milli takımlara seçilen sporcu sayısı 11e ulaşmıştı.

Geçen yıl U18 yaş Grubunda Balkanların En İyi Kalecisi ödülünü alıp U18 Milli Takımı’nın Balkan Şampiyonu olmasında büyük pay sahibi olan Menteşe Gücü Spor Kulübünün başarılı kalecisi Meltem Çelik bu sefer Türkiye Hokey Federasyonu tarafından  U21 yaş kategorisinde Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak Avrupa Şampiyonası için milli takım kampına çağırıldı.

Yerkesik Yeni Bağyaka köyünde doğup büyüyen Meltem Çelik’in  Denizova Ortaokulunda futbol oynarken Antrenör Serkan Şen'in kendisindeki yeteneği görüp Hokey takımına seçmesiyle spor hayatı değişti. 1 yıl içinde Türkiye’nin En İyi Kalecisi Ödülünü 2 defa alıp milli takıma seçilen Meltem Çelik, milli takımla beraber  Hırvatistan’da Avrupa 3.lüğü ardından 6 ay sonra Bulgaristan’da Balkan Şampiyonluğu başarılarını elde etti.

Meltem Çelik, Bulgaristan’daki U18  Balkan Şampiyonasında Balkanların En İyi Kalecisi ödülünü aldığında 16 yaşındaydı. Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümüne sınavsız girmeye hak kazanan başarılı kaleci bu turnuvada da kadroya girdiği taktirde Millilik kontenjanından öğretmen olma şansı kazanacak.

Meltem Çelik'in antrenörü Serkan Şen; “Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak köy ve beldelerimizi dolaşarak yetenekli sporcularımızı tespit ederek onları Türk Sporuna kazandırmaya çalışıyoruz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker'in desteğiyle ilçe köy ve beldelerimizde sporcu taramalarına gidiyoruz. Meltem de bu projemizin güzel bir örneği oldu. Bunun devamının geleceğine inanıyorum. Önceden hokeye sporcu bulmakta zorluk çekerken şu anda talep patlaması yaşıyoruz. Desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Bekir Çeker'e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.