Hocalı katliamı resimlerle anlatıldı

Hocalı katliamının 23. yılı anısına Muğla Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği bir sergi düzenledi. Mustafa Muğlalı İşhanı’nda “Hocalı katliamı, bir soykırımdır” temalı olarak açılan resim sergisinde Ermenilerin...

Hocalı katliamı resimlerle anlatıldı

Hocalı katliamının 23. yılı anısına Muğla Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği bir sergi düzenledi. Mustafa Muğlalı İşhanı’nda “Hocalı katliamı, bir soykırımdır” temalı olarak açılan resim sergisinde Ermenilerin yaptığı katliam anlatıldı.

  1. yıl anısına bir basın açıklaması yapan Muğla Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Atacan Sayılan; “Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri yüzlerce Türkü katletti. 336. Sovyet Mekanize Alayının da desteği ile Hocalı kasabasına giren Ermeniler kadın, çocuk, erkek ayrımı yapmadan işkenceye varan yöntemlerle eşine az rastlanır bir soykırım gerçekleştirdiler” dedi.

25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Ermenilerin Hocalı kasabasına saldırdığını söyleyen Sayılan; “Gözü dönmüş Ermeni caniler 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişiyi katletti. Yüzlerce insan canlarını kurtarmak için topraklarını terk etmek zorunda bırakıldılar. Yaşanan sadece insanların katledilmesi değildi.cesetler üzerinde yapılan incelemelerde bir çoğunun yakılmış olduğu, gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınlar ve çocuklarında bu vahşete maruz kaldığı belirlendi. Hocalı’da yaşanan bu soykırıma Birleşmiş Milletler ve Batılı devletler ciddi bir tepki göstermediler. Batı ülkelerin bu tutumu ve Rus desteğiyle Ermeni kuvvetleri kısa bir süre içerisinde Dağlık Karabağ bölgesini ve bir kısım Azerbaycan topraklarını işgal etti. Köklü ve ortak bir tarihi paylaştığımız kardeş ülke Azerbaycan’da Ermenilere yaratılan bu soykırım hakkındaki fotoğrafların soykırım sergisinin, sözde Ermeni soykırımının ve Ermeni yalanlarının gerçek yüzünün anlatılması amacıyla düzenlemiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Bu haber toplam 136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.