Hocalı katliamı anlatıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Orkun Kültür Topluluğu tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen, Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva’nın konuşmacı...

Hocalı katliamı anlatıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Orkun Kültür Topluluğu tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen, Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva’nın konuşmacı olduğu “Dinmeyen Çığlıklar” Programı Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımı ile gerçekleşti.

Programa Vali Amir Çiçek ve Eşi Hülya Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet iki devlet olduğunu vurgulayan Vali Çiçek; “Bizler kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Hocalı katliamında katledilen kardeşlerimizin acısı yüreğimizi bir kor gibi dağlıyor. Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Bu vesile ile Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 200’ün üzerinde Azerbaycanlı öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Vali Çiçek; “Dilde, fikirde, ekonomide, ticarette, eğitimde birlik yapıldıkça iki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlü bir hale gelecektir. İki ülke arasındaki kurduğumuz gönül köprüleri daha da sağlamlaşacaktır. Türkiye ne kadar güçlü olursa Azerbaycan da o kadar güçlü olur, Azerbaycan ne kadar güçlü olursa Türkiye de o kadar güçlü olur. Onun için ülkemizin daha güçlü olması için daha çok çalışacağız." dedi.

“Biz 300 milyonluk büyük bir milletiz”

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, "Sevgili gençler, bugün coğrafyamızda oynanan oyunlar, gelecek yüzyıllarımızı şekillendiren oyunlardır. Gençlerimiz bu oyunların farkında olur ve bunlara izin vermezse, bölgede hakkımız olanı elde etmek için gerekli olan mücadele ruhunu kendinde hissederse, işte biz o zaman bu coğrafyada çok daha iyi yerlerde oluruz. Her gencimiz, odasının başköşesinde bir harita bulundurmalı, bölgesini, dünyayı ve Türk dünyasını tanımalı. 'Bu büyük coğrafyada ben ne yapabilirim?' diye düşünmeli. Biz 300 milyonluk büyük bir milletiz ve müthiş bir stratejik coğrafyaya sahibiz” diye konuştu.

Güncel konularda gençlerin sosyal medya üzerinden daha aktif olması gerektiğini belirten Paşayeva, “Doğu Türkistan'da, Kırım'da üzülen bizim insanımız. Ahıska'dan sürgün edilen ve evine dönemeyen yine bizim insanımız. Ermenistan'dan zorla göç ettirilen yüz binlerce Türk bizim insanımız. Karabağ, Azerbaycan topraklarının da yüzde 20'si hala işgal altında. Oysa biz bu topraklarda 1920'lere kadar ne kadar büyük bir güçtük. Ya Kerkük! Rejimler, sistemler değişti, bizim insanımızın Kerkük'teki mağduriyeti bir türlü değişmedi. Bugün gözyaşı ile izlediğimiz kardeşlerimiz Suriye'de.'Bizim insanımız neden bu kadar üzüntü ve keder içinde?' diye kendinize soracaksınız. Bunu kendinize sorduğunuz an, duygu ve düşüncelerinizin değiştiği an olacaktır” diye konuştu.

“Daha aktif olmalıyız”

Gençlerin, Dünyanın her yerindeki siyasetçileri sosyal medya üzerinden mesaj atarak Hocalı katliamı ve diğer konularda açıklama yapıp yapmayacağını sormasını isteyen Paşayeva “Gençlerimize bu konuda güveniyorum. Sosyal medya üzerinden atacağımız mesajlarla bile farkındalık yaratmak mümkün. Bu gün dünya internet dünyası. Sosyal medya dünyası. Zaman zaman bazı ülkelerde Türk milleti aleyhine konular gündeme geliyor. Böyle konular hangi ülkenin gündemine gelirse gelsin hemen sosyal medya üzerinden gerekli tepkiyi vermemiz gerekiyor” dedi.

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Doç.Dr.Necibe Nesibova, Azerbaycan Devlet Sanatçısı ve Üniversite Hocası Nuriyye Hüseynova, Orkun Kültür Akademi Koordinatörü Prof.Dr.Ahmet Demirak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç.Dr.Füsun Özerden ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar’ın da birer konuşma yaptığı program öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.