Hızlı okuyan öğrenciler ödüllerini aldılar

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi’nin yürüttüğü öğrencilere yönelik “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” semineri, düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı. Törene Milli...

Hızlı okuyan öğrenciler ödüllerini aldılar

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Halk Eğitim Merkezi’nin yürüttüğü öğrencilere yönelik “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” semineri, düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı. Törene Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Uçak, Şube Müdürü Yılmaz İnan, Kötekli Salih Zeki Gür İlkokul/Ortaokul Müdürü Osman Yağlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan, Eğitimci Ömer Selvi ile beraber öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Osman Yağlı, “26.03.2013 tarihinde başlatmış olduğumuz Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Seminerimiz bugün sona erdi. Altı hafta süreyle toplam 18 saat, 6 ve 7. Sınıfa giden 24 öğrencimiz bu tekniklerden yararlandı. Ben bu seminerin düzenlenmesinde başta Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Önder Uçak’a, Eğitmenimiz Ömer Selviye şahsım ve velilerin adına teşekkür ediyorum. Bu seminerin faydaları birden ortaya çıkacak bir durum değil. Yıllar sonra göreceğiniz eğitim yıllarında faydalı olacağına inanıyorum. Ben öğrencilerimizin istekli geldiklerini gördüm. Bu seminerlerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini istiyorum.” dedi.

Törende söz alan Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Uçak ise, “Artık yeni bir anlayış gelişti, insanların kabiliyetlerinin gelişebileceği, yeni öğrenme yöntemleriyle birçok özelliklerinin geliştirilebileceği bilim adamları tarafından ispatlandı. Bunlardan bize en çok lazım olanlardan birisi Anlayarak Hızlı Okumaydı. Buna yönelik çalışmalar yaptık. Eğitimin burada gerçekleşmesi de Okul Müdürü Osman Bey’in talebi üzerine yapıldı.  Biz de okumaya istekli olan yere hitap etmekten mutluluk duyarız dedik, bu isteği geri çevirmedik.” Diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan da bu projede kasım ayında yer aldıklarını belirterek, “Lise ve ortaokul öğrencilerine bu eğitimi uyguladık. Dakikada 600 kelimeye kadar çıkan öğrenciler gözlemledik. Hocamız Eskişehir’den gelip haftanın iki günü burada olduğu için, sınırlı sayıda öğrenciye verebileceğimiz düşüncesiyle tüm okullarda bu eğitim açamadık. Okul Müdürü Osman Bey özellikle bu kursa çok talip oldu, öğrencilerine bu kursu aldırmak için büyük çaba sarf etti. Burada da güzel sonuçlar alınacağı düşüncesindeyiz.Çocuklarımızın bol bol kitap okuyarak, kitap kurdu haline dönüşmelerini diliyorum.” Dedi.Tören sonunda öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.