Hızlı Okumayı öğrenen öğretmenlere sertifika

Muğla’da “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” kursunu başarıyla tamamlayan öğretmenler belgelerini aldı.Muğla Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Muğla Projesi’nin bir ayağını oluşturan, öğrenci başarısını...

Hızlı Okumayı öğrenen öğretmenlere sertifika

Muğla’da “Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri” kursunu başarıyla tamamlayan öğretmenler belgelerini aldı.

Muğla Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Muğla Projesi’nin bir ayağını oluşturan, öğrenci başarısını arttırmaya yönelik olarak düzenlenen ‘Eğitimde Koçluk Sistemi’ gereğince Anlayarak Hızlı Okuma Kursuna katılan öğretmenler eğitimlerini tamamlayarak Muğla Halk Eğitim Merkezinde, Milli Eğitim Şube Müdürü Feridun Apaydın ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan’dan belgelerini aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan, yaptığı açıklamada; ”Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Selvi tarafından verilen ve 15 Kasım 2012 tarihinde başlayan projede bu güne kadar 1.dönem Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine sınav maratonu ile ilgili seminer verildi. Aynı zamanda velilerine de sınav maratonunda anne ve babanın rolü konularında seminer verildi. Seminerin bitiminden itibaren bu beş okuldan istekli 110 öğrenciye ‘Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri Kursu’ verilerek sınavlarda daha hızlı okuma ve okuduğunu anlayarak sınav zamanını iyi kullanma eğitimi verildi. Devamında 2.Kanaat dönemi başında Meslek Lisesi öğrencilerine ve velilerine de aynı seminerler verildi. Projenin üçüncü ayağında ise Merkez ilçedeki Ortaokul son sınıflarda okuyan öğrencilerle veliler bu seminerden geçirilerek SBS konusunda bilgilendirilmişlerdir.25 Mart 2013 tarihinden itibaren de istekli son sınıf öğrencilerine ‘Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri’ kursu verilecektir. Projenin uzun süreli olması için öğretmenlerinde eğitimi planlanmış, öncelikle Edebiyat ve Türkçe öğretmenleri olmak üzere istekli 26 öğretmenimiz Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri kursundan geçirilerek gelecek yıllarda bu kursları verecek öğretmenlerde yetiştirilmiştir” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.