Hisseler 95 yıl sonra bulundu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde yaşayan emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; Soyadı Kanunu çıktıktan sonra Abdurrahman Doğan olan dedesinden kalan 95 yıllık hisselerini buldu.Emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; Soyadı Kanunu çıktıktan...

Hisseler 95 yıl sonra bulundu

Muğla’nın Dalaman ilçesinde yaşayan emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; Soyadı Kanunu çıktıktan sonra Abdurrahman Doğan olan dedesinden kalan 95 yıllık hisselerini buldu.

Emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; Soyadı Kanunu çıktıktan sonra Abdurrahman Doğan olan dedesinin 1917 yılında kurulan ilk Türk Osmanlı İtibari Milli Bankası'ndan alınan daha sonra Türkiye İş Bankası'na devredilen iki hisselerinin varisi olarak dedesinden babasına kalan A Gurubu 342410 Numaralı 10 Osmanlı Liralık ile 342411 numaralı 10 Osmanlı Liralık 2 adet hissesini kupürler halinde bulundu.

Yıllar geçtikten sonra 2012 yılı 26 Aralık’ta Sultan Hamlit’in torunlarının hisseleri çıkınca 25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6111 Sayılı Kanu’un 157. Maddesi ile Sermaye Piyasası Kanu’nun Geçici 6. Maddesinde yapılan değişiklik üzerine 06 Aralık 2012 tarihinde gazetelere verilen ilan üzerine Ergani Madeni’nde Muhasebe_i Hususiye Memuru Abdurrahman Efendi (Doğan) namına kayıtlı 342410 numaralı 10 Osmanlı Liralık ile 342411 numaralı A gurubu 10 Osmanlı Liralık 2 adet hisse senetlerini 28 Aralık 2012 tarihinde İş Bankası’na verilip, elinde bulunmayan fakat Osmanlı İtibar-i Milli Bankası kayıtlarında müteveffa Abdurrahman Efendi namına kayıtlı başkaca hisse senetlerinin de kaydileştirilmesini Av. Mahmut Doğan tarafından dilekçe ile sunuldu.

Bulunan hisseler hakkında bilgi veren emekli Deniz Astsubayı Cengiz Doğan; "Dedem Abdurrahman Efendi; 1.6.1880 tarihinde doğmuş; 1937 yılında mefat ediyor. Dedem 1937 yılında mefat ettikten sonra Babaannem Sabriye Doğan 1976 yılının 6. Ayında yaşamını yitiriyor., doğu ve Güneydoğu kesiminde adet olarak evin büyükleri ölmeden önce sandıklar açılmıyor. Bu sandıkların açılması netiçesinde sandığın en altında bir zarfın içinde eski yazılı bazı kâğıtların olduğu görülür. Dedemin beş çocuğundan biri olan babam Mustafa Haşim Doğan elindeki kâğıtları cami imamına incelettiği zaman 1917 yılında kurulan İlk Türk Bankası olan Osmanlı İtibari Milli Bankası'nın hisse senetleri olduğu tespit edilir. Osmanlı Bankası’na müracaat ediyorlar. Bu hisselerin Osmanlı Bankası’na ait olmadığını, Osmanlı İtibari Milli Bankası'na ait olduğu 1924 yılında kurulan İş Bankasına devir edildiği bildirilir. Amcam ve babam İş Bankası ile irtibata geçiyor. İş Bankısı Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde İş Bankası7nın Gayri Menkuller arşivinde ortaya çıkıyor. Mahkeme kararı ile daha iyi çözüleceği ve hukuki haklarımızın mahkeme kararı ile alacağımız bildirildi.

Babam emekli olduktan sonra Manisa’nın Akhisar İlçesi’ne yerleşiyor. Bu sırada İş Bankası ile irtibatları kesiliyor. Babamların 8 kardeşinden 5 yaşamlarını yitiriyor. Bunların içinde rahmetli babam olmak üzere. Rakıp Rafet Doğan olan amcam İş Bankası ile davamız var; bütün varisleri hisse senetlerin fotokopilerini çıkartıp, hissederların bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Yıllar geçtikten sonra dedem Abdurrahman Efendi (Doğan) tarafından alının 2 adet A gurubu 342410 Numaralı 10 Osmanlı Liralık ile 342411 numaralı 10 Osmanlı Liralık hisselerimizi bulmuş olduk” diye konuştu.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.