Hırsızları dövme eleverdi

Fethiye’de, yaşlı bir İngiliz turistin yolunu keserek parası ve eşyalarını gasp ettikleri ileri sürülen iki zanlı, kollarındaki dövmeler sayesinde yakalandı.Fethiye’nin Foça Mahallesinde arkadaşlarıyla bir restoranda maç...

Hırsızları dövme eleverdi

Fethiye’de, yaşlı bir İngiliz turistin yolunu keserek parası ve eşyalarını gasp ettikleri ileri sürülen iki zanlı, kollarındaki dövmeler sayesinde yakalandı.

Fethiye’nin Foça Mahallesinde arkadaşlarıyla bir restoranda maç seyreden 52 yaşındaki Stephen Hoscık, gece saat 01.00 sıralarında yaya olarak evine dönerken İngilizce konuşan iki kişi tarafından önü kesildi. Yere yatırdıkları Hoscık'in üzerindeki para, cep telefonu, saatini gasp eden şüpheliler, karanlıkta kayboldu. Polise giderek şikayetçi olan Hoscık, gaspçıların eşkallerini tarif etti. Zanlılardan birisinin konundaki dövmeden yola çıkan polis, denetimli serbestlikte tahliye olan ve her gün imzaya gelen 70 ayrı suçtan sabıkalı Celal E. (22) ile hısızlık nedeniyle girdiği cezaevinden daha 1 hafta önce çıkan 77 sabıkalı Oğuz K'yi boş bir evde yakaladı. Kısa sürede gasp edilen eşyalarına kavuşan Hoscık, polislere teşekkür etti. 5 yıldır Türkiye'de yaşadığını ifade eden Stephen Hoscık, “Bu güne kadar başıma benzer bir olay gelmedi. Çok güvendeydik. Hiç beklemediğim bir anda kötü niyetli kişilerin saldırısına uğradım. İngilizce konuşuyorlardı ve beni darp edip eşyalarımı aldılar. Olaydan sonra neredeyse birkaç saatte zanlıları yakaladılar. Maddi değeri büyük değil ama manevi değeri çok büyük olan tam 30 yıldır parmağımdan çıkarmadığım evlilik yüzüğümün bulunup teslim edilmesi nedeniyle Türk polisine teşekkür ediyorum. Türkiye’de yaşamaya devam edeceğim. Türkiye benim evim ve vatanım gibi. Böyle hadiseler dünyanın her yerinde oluyor. Türkiye’de çok dostumuz var. İnşallah böyle bir sorun bir daha yaşamayız.”

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.