Hırsızlar şimdi de GSM direklerine dadandı

Muğla Merkez Menteşe yapı Kooperatifi karşısındaki ormanlık salanda bulunan GSM operatörlerine ait direklerdeki kablolar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek çalındı. Bir operatörün ise 8 adet aküsü çalındı.GSM...

Hırsızlar şimdi de GSM direklerine dadandı

Muğla Merkez Menteşe yapı Kooperatifi karşısındaki ormanlık salanda bulunan GSM operatörlerine ait direklerdeki kablolar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kesilerek çalındı. Bir operatörün ise 8 adet aküsü çalındı.

GSM operatörlerinin yetkilileri sık sık akü ve kablo hırsızlığının yapıldığını gerçekleştiğini açıklarken, aynı gece Muğla Merkez ve Bodrum Güvercinlik’teki GSM operatörlerinden yaklaşık 20 akü ve kablo hırsızlığı gerçekleştiğini açıkladılar. Yakın tarihte, Yatağan Erentepe ve Katrancı, Muğla Merkez Yılanlı Dağı ve Gülağzı köylerindeki GSM operatörlerinin direklerinden yaklaşık 100 akü ve 800 metreye yakın kablo hırsızlığı yapıldığı öğrenildi.

GSM yetkilileri, yaşanan hırsızlık olaylarında hırsızlığın gerçekleştiği direk ile ilgili bilgisayarlara alarm düştüğünü, fakat hırsızlığı yapan kişi veya kişilerin emniyet ve jandarma güçlerinin olay yerine gidişine kadar izlerini kaybettirdiğini, hırsızlığı gerçekleştiren kişi veya kişilerin GSM sektöründe daha önce çalışmış kişiler olabileceğini açıkladılar. Hırsızların hırsızlık olayını ise sanayi levyesi ile yaptıkları tahmin ediliyor.

Akülerin tanesi 6 bin dolar

GSM yetkilileri, iç kesimlerdeki bulunan tesislerde 110 amper 12 volt akü kullandıklarını, sahil kenarlarında hem amper, hem de kilo olarak 250 kiloya kadar ulaşan akü kullandıklarını belirtirken, “Akünün tanesi 600 dolar. Bu tür akülerin kullanılabileceği tek yer yat ve büyük teknelerdir. Çalınan aküleri ancak tekneler kullanabilir. Hırsızlığı yapan kişi veya kişilerin aküleri satma ihtimali olanlar tekne sahipleridir” dediler.

GSM direklerinden son günlerde yaklaşık 800 metre kablo hırsızlığı gerçekleştiği öğrenilirken, kablonun küflenmeyen ve karılmayan özelliği ile hurdacılara kilosu 8 liradan satıldığı belirtildi. Topraklama kablolarının yanı sıra, topraklama baralarının da çalındığı GSM firmalarının yıllık 1 milyon TL’nin üzerinde zarara uğradıkları öğrenildi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.