Hindistan Başkonsolosu’ndan Gürün’e ziyaret

Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Gürün’ü makamında ziyaret eden Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, iki ülke arasındaki ilişkilerin...

Hindistan Başkonsolosu’ndan Gürün’e ziyaret

Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Gürün’ü makamında ziyaret eden Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için kültür ve turizm alanında işbirliğine gidilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gürün’ü yerel seçimlerde büyükşehir başkanı olduğu için tebrik eden Başkonsolos Manish Gupta, Muğla ilinin doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta’nın ziyaretinde Türkiye ve Hindistan ilişkilerinin çok eskilere dayandığını, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gürün; “Türkiye ile Hindistan arasında kültür, turizm, bilişim alanlarında işbirliği ve paylaşıma gidilebilir. Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ikinci nüfusuna sahip Hindistan’dan ülkemize başkonsolosun verdiği rakamlara göre yılda yüz bin turist geliyor. Turizm sektöründe sayının arttırılması ve Hindistan’ın son yıllarda önem verdiği yazılım ve bilişim sektörü alanlarında iki ülke arasında işbirliğine gidilebilir.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ziyaretleri için Hindistan İstanbul Başkonsolosu Manish Gupta’ya teşekkür etti ve Muğla’ya özgü hediyeler takdim etti. Başkonsolos Manish Gupta’da Başkan Gürün’e gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti ve ülkesini anlatan yöresel armağanlar verdi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.