Hıdırellez şenlik havasında kutlandı

Baharın habercisi Hıdırellez Günü, Muğla Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle Kışla Parkı’nda kutlandı.Etkinliğe katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı...

Hıdırellez şenlik havasında kutlandı

Baharın habercisi Hıdırellez Günü, Muğla Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle Kışla Parkı’nda kutlandı.

Etkinliğe katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Hıdırellez etkinliğine katılanlara ikram etmek için hazırlanan tavuk pilavı vatandaşlara dağıttılar.

Daha sonra etkinlikle ilgili konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Hıdırellez etkinliklerinin geçmiş yıllardan beri kutlandığı, Hıdırellezin kışın bittiği yazın, yaz sıcaklarının başladığı gün olarak bilindiğini kaydederek, “Bugün insanların doğa sevgisinin başladığı gündür. Geçmiş dönemlerde Muğla Belediyesinin devam ettirdiği, bu etkinliğimizi bu senede ortak bir şekilde vatandaşlarımızın da yoğun katılımıyla gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de Hıdırellez etkinliklerinin geleneksel hale geldiğini ve Muğla Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlikleri artık Menteşe Belediyesi’nin devam ettireceğinin altını çizerek, “Hıdırellez bir buluşmadır. Hıdır’la Ellez’in buluşmasını temsil ediyor. Yani kavuşmayı temsil ediyor baharla birlikte. Bizde hemşerilerimizle birlikte, hemşerilerimizin buluşmasını burada temin ediyoruz, bir araya geliyoruz ve bahara ve geleceğe daha umutla bakan bir başlangıç yapmaya çalışıyoruz. Muğla’mız bir huzur kenti. Muğla’mız bir gerçekten barış kenti. Hemşerilik duygularının en fazla yaşandığı bir kent. Dolayısıyla bunu pekiştirmek, bunu her vesileyle vurgulamak ve daha da güçlü hale getirmek hepimizin ortak menfaati. Onun için bu gün ve akşam etkinliklerimiz var. Ben sevgili başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliği devam ettiriyor ve birlikte inşallah çok uzun yılar yine hep beraber bu etkinliklerde beraber olacağız. Hıdırellez’in ailelerimize, Muğla’nın tümüne ve ülkemize barış getirmesini, sevgi getirmesini diliyorum. Hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Menteşe Belediyesi tarafından organize edilen Kışla Parkı’nda ki Hıdırellez Kutlama Şenlikleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın saat 20:00’de ki konseri ile devam etti.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.