Heyecanlanır, üzülür, koşarsa ölecek

Ağır Pulmoner Hipertansiyon rahatsızlığı nedeniyle heyecanlanması, üzülmesi, hızlı yürümesi, koşması sakıncalı olan 4 yaşındaki Mertcan Döğerli’nin ailesi çocuklarının tedavisi için devletten manevi destek bekliyor.Yerkesik...

Heyecanlanır, üzülür, koşarsa ölecek

Ağır Pulmoner Hipertansiyon rahatsızlığı nedeniyle heyecanlanması, üzülmesi, hızlı yürümesi, koşması sakıncalı olan 4 yaşındaki Mertcan Döğerli’nin ailesi çocuklarının tedavisi için devletten manevi destek bekliyor.

Yerkesik beldesine bağlı Doğanköy köyünde ağır pulmoner hipertansiyon rahatsızlığı nedeniyle koşması, heyecanlanması, üzülmesi ve hızlı yürümesi sakıncalı olan 4 yaşındaki Mertcan Döğerli’nin ailesi, oğullarının tedavisi için devletten destek bekliyor.

2013 yılının Ocak ayında aniden bayılması sonrası Nisan ayında yapılan tahliller ile ağır pulmoner hipertansiyon hastası olduğu ortaya çıkan 4 yaşındaki Mertcan’ınbası Ramazan Döğerli, 9 aydır oğlunun iyileşmesi için Türkiye’de çalmadık kapı bırakmadığını söyledi. Hastalığın en tehlikeli türü

Oğlunun tedavisi için bugüne kadar yaklaşık 50 bin TL harcadığını belirten baba Döğerli, aşta Muğla Valiliği başta olmak üzere Sağlık Bakanlığı’ndan ve devlet büyüklerinden maddi değil, manevi destek beklediğini söyledi. 4 yaşındaki Mertcan’ın kanserin en tehlikeli türleri ile yarışan bir hastalık olan akciğer yüksek tansiyonu rahatsızlığının tedavisinin şu anda sadece akciğer nakli ile gerçekleştiğini söyleyen baba Döğerli, “9 aydır oğlumun tedavisi için doktor doktor dolaşıyorum. Hepsinin de ortak cevabı ancak akciğer nakli ile hastalığın önüne geçileceği yönünde. Fakat benim oğlumun rahatsızlığının ilerlemiş olması nedeniyle bu nakli riskli olduğu iddiası ile Türkiye’de kimse üstlenmek istemiyor. Ben devletimizden tek şey istiyorum. Oğlumun tedavisi için para istemiyorum, sadece devletimiz bize tedavi sürecinde izleyeceğimiz yol konusunda önayak olsun yeter.

Tedavi Avusturya’da

Bu hastalığın tedavisinin Avusturya’da yapıldığını, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir hastanın Avusturya’da tedavi olarak sağlığına kavuştuğunu söylediler. Devletimiz bize izleyeceğimiz yol konusunda yardım yapsın yeter. 9 aydır oğlumun tedavisi için koşturuyorum. Artık yoruldum ve çaresiz kaldım. Tek isteğim başta Sayın Muğla Valimiz olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili tüm yetkililerin bize bir yol haritası çizmesi ve ön ayak olması” dedi.

Mertcan’ın en kısa zamanda tedavi olması gerektiğini söyleyen baba Ramazan Döğerli, "Gittiğim her doktor hastalığın ilerlemesi nedeniyle olumlu konuşmadı. Oğlum bir an önce tedavi olmak zorunda. Oğlumun gözlerimin önünde yok olup gitmesini istemiyorum. Şu anda kullandığı Ventavis isimli ilaç ile geçici bir çözüm getirildi. Oğlum, yaşıtları ile koşmak, eğlenmek ve oynamak istiyor. Ama evden dışarı çıkmasına izin vermiyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.