HEPİMİZ DENİZYILDIZIYIZ

Adamın biri sahile vuran deniz yıldızlarını okyanusa atan bir çocuk görür.Çocuğa sorar:-Denizyıldızlarını neden okyanusa atıyorsun?Çocuk der ki:-Güneş yükselince  sular çekiliyor.Onları atmazsam susuzluktan ölecekler.Adam...

HEPİMİZ DENİZYILDIZIYIZ

Adamın biri sahile vuran deniz yıldızlarını okyanusa atan bir çocuk görür.Çocuğa sorar:

-Denizyıldızlarını neden okyanusa atıyorsun?

Çocuk der ki:

-Güneş yükselince  sular çekiliyor.Onları atmazsam susuzluktan ölecekler.

Adam yine sorar;

-Sahil kilometrelerce uzanıyor ve binlerce denizyıldızı var. Hangi birini atacaksın? Ne fark edecek ki ?

Çocuk bir deniz yıldızı daha atar ve der ki:

-Bu denizyıldızı için FARK ETTİ.

Yaşarken insanların hayatlarında olumlu bir fark yaratabilmek, deneyimlerinizden öğrendiğiniz bilgileri aktarabilmek için neler yapabilirsiniz?

Ben Asuman Saraç, 1974 Muğla doğumluyum. 12 yaşımda Tip-1 diyabetle (şeker hastalığı) tanıştım.Oyun başladı,sahne artık benimdi. 35 yılı iyisiyle, acısıyla,neşesiyle,heyecanıyla, umuduyla,ders alarak,her gün öğrenerek, bazen isyan ederek, bazen şükür diyerek, gülerek,ağlayarak,hep severek yaşamda kalmayı seçmiştim. Çok şanslıydım. Sevgisi sınırsız ailem ve sevgisi sınırsız can dostlarım, arkadaşlarım ve sevgisi sınırsız Muğla'm vardı. Her an biri beni okyanusa atıyordu yaşamam için...

Bu köşede sizlere kronik hastalığı olan birine karşı, insanların tutumlarını,  önyargılarını, konuşurken seçtikleri kelimelerin bazen travmaya bile dönüşebilen izlerini,yaşam deneyimlerimden yola çıkarak anlatmaya çalışacağım.

Vazgeçmeden, cesaretle yola devam edebilmenin, bu yolculuğu ne kadar keyifli bir hale getirdiğini paylaşmak istiyorum.

Kronik ya da akut hastalığı olan çocuk ve genç bireyle doğru iletişim kurabilmenin yollarını araştıracağız. Siz aynı durumda olsaydınız nasıl davranılmasını isterdiniz? Gerçek yaşamda kolay bir yolu var. Sadece biraz daha duyarlı, dramadan arınmış bir bakış açısıyla hareket edebilmek.

Herkesin kimi zaman okyanusa atılmak için yardım beklediği zamanları olmuştur. İçinde bulunduğumuz durumu kabul edip çözüm yollarına yönelirsek daha hızlı yol alabiliriz Lütfen  toplumsal baskı ve yargılara teslim olmayın !! Bunu sıkça tekrar edeceğiz. Vazgeçmeden her gün yeni bir umutla ve mucizelere gülümseyerek yaşamaya devam etmek çok keyifli.

Konuyla ilgili olan doktorlarımızın bilgilerine ve diğer yaşanmış deneyimlere de yer vererek, FARK EDEBİLMENİZ için perdeyi açalım mı?

Hepimiz için FARKINDALIK ZAMANI

Hepimiz için FARK ETTİRME ZAMANI

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.