Hem protein hem enerji üretilecek

Muğla’nın önemli ihraç kalemlerinden birisi olan balık çiftliklerinde bundan böyle protein yanında enerji de üretilecek. Seydikemer ilçesinde bulunan 55 balık çiftliğinde güneş ve su enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi...

Hem protein hem enerji üretilecek

Muğla’nın önemli ihraç kalemlerinden birisi olan balık çiftliklerinde bundan böyle protein yanında enerji de üretilecek. Seydikemer ilçesinde bulunan 55 balık çiftliğinde güneş ve su enerjisinden elektrik enerjisi üretilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Antalya Belek’te bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Su Ürünleri Çalıştayı’na katılan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken,  ilçede faaliyet gösteren 55 balık çiftliğinin güneş ve su enerjisinden faydalanarak elektrik üretmeye başlayacağını, balık atıklarından gübre üretilebileceğini de söyledi.

Seydikemer’de balıkçılığın önemli bir sektör olduğunu kaydeden Köken, “İlçemizdeki 55 çiftlik Muğla üretiminin yüzde 80, ülke üretiminin de yüzde 20’sini karşılıyor.  Balık çiftlikleri güneş ve su enerjisinden faydalanarak elektrik üretimine başlayacaklar. Bu konuda devlet desteğinin artması gerekiyor. Ayrıca balık atıklarının çiftçiler için sorun haline geldi. Atıklardan organik gübre üretiminin çok rahat ve az bir sermaye ile yapılacağını düşünüyoruz” dedi. Köken, balık çiftliklerin turizme kazandırılması gerektiğini de dile getirdi.

Çalıştayda konuşan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak da, Bakanlık olarak kendilerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını kaydetti.   Geçtiğimiz yıl düzenlenen çalıştay da sorun olarak ortaya koyulan 23 konunun Bakanlık olarak çözüme kavuşturulduğunu belirten Koçak, diğer kurumlarla ilgili olan sorunlara da çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalıştaya Muğla’dan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken’in yanısıra Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı  Taçnur Baygar, Seydikemer Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Maraşlı da katıldı.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.