Hem organ hem kan bağışladılar

Muğla ili genelinde toplam 22 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Marmaris Birgül Gökmen Kan Bağışı Merkezi’nde, kan stokunun bitiyor olmasına, artan sıcaklıklar ve Ramazan ayı etkili oluyordu. Bu nedenle acil olarak kan bağış...

Hem organ hem kan bağışladılar

Muğla ili genelinde toplam 22 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Marmaris Birgül Gökmen Kan Bağışı Merkezi’nde, kan stokunun bitiyor olmasına, artan sıcaklıklar ve Ramazan ayı etkili oluyordu. Bu nedenle acil olarak kan bağış kampanyasının bir ayağı da Dalyan'da gerçekleştirildi. Diğer yandan Ortaca Toplum Sağlığı Merkezi'de organlarını bağışlamak isteyen vatandaşlar içinse, "Organ Bağışı Hayat Kurtarır" sloganıyla stant kurdu.

Ortaca Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Ziynet Bahçeci "Ülkemizde organ bekleyen birçok hastamız var, yaşamlarını sürdürebilmeleri için umutla bekliyorlar, onların umutlarını yeşertmek adına buradayız. Hayat kurtarmak isteyen 18 yaş üstü her vatandaşımızı da, aile hekimlerine, toplum sağlık merkezlerine giderek başvurularını gerçekleştirmelerini bekliyoruz" dedi.

Tüm organlarını bağışlayan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise "Organ bağışının, insanlık için kutsal bir görev olduğunu düşündüğüm için bütün organlarımı bağışladım, şuan kendimi çok mutlu hissediyorum" diye konuştu.

Dalyan'da yaklaşık beş saat sürdürülen kampanyalarda, 42 kişi kan ve 6 kişi ise organlarını bağışladığı, geçtiğimiz bir hafta süre zarfında da 8 kişinin daha organlarını bağışladığı öğrenildi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.