HEM KÜLTÜR MERKEZİ HEM MÜZE

Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası yeni hizmet binası ve Kültür Eğitim Merkezi Binası düzenlenen bir törenle açıldı.Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası yeni hizmet binası ve Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezi açılışı...

HEM KÜLTÜR MERKEZİ HEM MÜZE

Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası yeni hizmet binası ve Kültür Eğitim Merkezi Binası düzenlenen bir törenle açıldı.

Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası yeni hizmet binası ve Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezi açılışı renkli bir törenle açıldı. Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası yeni binası ve Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezi açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışa Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız'ın yanı sıra dernek, oda başkanları, belediye başkan adayları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve esnaflar da katıldı.

Kurdele kesiminden önce Türk Halk Müziği Korosu davetlilere müzik ziyafeti sundu. Konserin ardından Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve bazı davetlilere kültür merkezinde eğitim alan kadınların hazırladığı halı dokuma portreler hediye edildi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Bu davete gelirken bu kadar geniş katılım beklemiyordum. Marmarislilerin bu projeye sahip çıkışını çok takdir ettim. Böyle güzel bir merkezin açılışında bulunmaktan dolayı da çok mutluyum. Çok değerli bir merkez armağan ediliyor. Özellikle kadınlara yönelik kursların açılması ve onların ekonomiye katkı sunması çok güzel bir olaydır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Nostaljik ürünlerin bulunduğu bir müze

Marmaris Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız Muhiddin Onay Kültür Ve Eğitim Merkezi'nin içerisinde nostaljik ürünlerin bulunduğu bir müze olarak da tasarlandığını söyledi. Ayyıldız, "İçerisinde nostaljik ürünlerin bulunduğu bir müzeyi anımsatıyor bu Kültür Merkezi. Merkezin açılmasının amacı ise Marmaris esnafının gelirini arttırmak" dedi. Ayyıldız, Kültür merkezini hizmete sokmalarının asıl amacının ise bölgeye gelen turistlerin dikkati çekmek olduğunu söyledi.

Ayyıldız “Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odamıza ait, hizmet binamızın bir bölümü olan Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezi’nde, Marmaris’imize ve Ege bölgesine haz çeşitli ve eski dönemlere ait, bu bölgenin gelenek ve göreneklerini temsilen, çeşitli figürler, kullanılan aletler, kişi motifleri ve buna benzer örnekler sergilenmektedir. Ayrıca Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı olarak

Burada eski dönemlere ait el dokuması adını verdiğimiz ahşaptan dokuma tezgâhlarıyla halı-tişört ve buna benzer dokuma faaliyetleri öğrenmek isteyen üyelerimize ve halkımıza kurslar vererek, bu kişilere el işleri ve dokuma sanatını öğretmiş oluyoruz hem de bu sanatlara yaşatmaya çalışıyoruz, Aynı zamanda, güzel Marmaris’imize ziyarete gelen turist misafirlerimizi bu alanımızı gezdirerek, hem yöremizi tanıtmış oluyoruz, hem de onlara bu eski ve tarihi güzellikteki mesleklerimizi, ülkelerinde anlatmalarını amaçlıyoruz" dedi.

Ayyıldız, yapılan yeni binanın ve kültür merkezinin çok amaçlı olarak kullanılabileceğini söyledi. Ayyıldız, "Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak, odamızın yaptırmış olduğu ve Esnaf Odamıza ait Hizmet Binamızda yer alan Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans ve Toplantı Salonunda, üyelerimizle bilgilendirme toplantıları yapmak, onlara çıkarılan yeni kanunlar hakkında bilgiler vermek, üyelerimizin kendileri ile ilgili toplantı ve faaliyetlerini yapabilmeleri için yer temini yapmak, ilçemizde var olan resmi kurumların ve diğer işletmelerin yararlanmalarını sağlayarak, sürekli aktivite ve faaliyetler yapılacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından davetliler tarafından kurdele kesim töreni yapılarak Muhiddin Onay Kültür ve Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.