Hem insana, hem ormana hem hayvana koştu

Önceki gün Menteşe ilçesi Zeytinköy mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını ancak dün sabah saat 09.00’da kontrol altına alınabilindi. Havanın rüzgarlı, arazinin de sarp ve kayalık olması yangın söndürme çalışmalarını...

Hem insana, hem ormana hem hayvana koştu

Önceki gün Menteşe ilçesi Zeytinköy mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını ancak dün sabah saat 09.00’da kontrol altına alınabilindi. Havanın rüzgarlı, arazinin de sarp ve kayalık olması yangın söndürme çalışmalarını güçleştirdi. Yangına havadan 4 uçak, 14 helikopter müdahale ederken karadan da 650 söndürme işçisi, yaklaşık 100 arazöz ve iş makineleri ile müdahale edildi.

Yangın akşam saatlerinde 270 kişinin yaşadığı yaklaşık 100 hanelik Zeytinköy mahallesine sıçradı. Alevler kısa sürüde bütün köyü kapladı. Yangın köye sıçramadan önce köy boşaltıldı. Hayvanların telef olduğu, 40 ev ve 10 ahırın tamamen yandığı yangında köy içinde de adeta can pazarı yaşandı. Köy yangın söndürme ekipleri, sağlık, belediye, AFAD, UMKE ve Jandarma’nın çalışmaları sonucu tahliye edildi.

Herkes canhıraş mücadele etti

Yangında bugüne kadar sayısız şehitler veren Türk Ormancısı ve Alev Savaşçıları da insan üstü bir gayretle yangının başlamasından kontrol altına alınıncaya kadar cansiperane mücadele ettiler. Türk Ormancı cehennemi andıran gece boyunca bir yandan hem akciğerlerimiz olan ormanların daha fazla yanmasını önlemek için mücadele ederken, bir yandan köyün dört bir yanında yanan evlerin söndürmek, köy halkının can güvenliğini sağlamak için çalıştı.

Yangın sırasında doğal yaşam alanları içindeki yabani hayvanlar yanarak can verirken köylülerin küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarından da bazıları telef oldu. Ekipler yangın söndürme çalışmaları sırasında alevler arasında kalan çaresiz hayvanların da imdadına koştular. Bu alev savaşçılarından birisi de işine bağlılığı ve tutkusu ile bilinen Yerkesik Orman İşletme Şefi Caner Demirtaş idi. Kendi bölgesinde çıkması nedeniyle yangına ilk müdahale eden ekiplerin başında bulunan Caner Demirtaş, köy içindeki yangına müdahale ve tahliye sırasında büyük bir fedakarlık ve duyarlılık göstererek alevler arasında kalan bir kediyi kurtararak yanarak feci şekilde can vermesini önledi. Demirtaş, alevlerin arasında kalan ve korkudan hareket bile edemeyen kediyi alevlerin arasından çıkartarak alevlerden uzaklaştırdı.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.