HEKİMLERİ ''NÖBET'' BİR ARAYA GETİRDİ

Aile Hekimlerinin Acilde nöbet Uygulaması, doktorların bir araya getirdi. Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından konuyla ilgili olarak düzenlenen panelde, yaşanan sorunların hukuksal boyutu ele alındı.Muğla aile Hekimleri Derneği...

HEKİMLERİ ''NÖBET'' BİR ARAYA GETİRDİ

Aile Hekimlerinin Acilde nöbet Uygulaması, doktorların bir araya getirdi. Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından konuyla ilgili olarak düzenlenen panelde, yaşanan sorunların hukuksal boyutu ele alındı.

Muğla aile Hekimleri Derneği tarafından düzenlenen Hukuk Panelinde konuşan Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar, ‘Acilde Nöbet’ uygulaması sonrası tüm hekimlerin bir araya geldiğini, yasanın tek iyi tarafının birlikteliği sağladığını açıkladı.

Tuna Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Muğla Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ahmet İpek, Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar, Muğla Aile Hekimleri Derneği üyeleri, aile sağlığı çalışanları, Genel Sağlık Sen ve SES Muğla şubesi üyeleri ile hukukçu olarak Avukat İzmir’den Verda Ersoy ve İstanbul’dan Avukat Mehmet Gültekin katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ahmet İpek, konunun nöbet ve angarya iş yükünden çıkar bir konu iken, yapılan işlerin hukuksuzluk boyutuna ve bunların tartışılmasına geldiğini söyledi. İpek, “Nöbet bizim çalışma yaşamımızda ilk veya son olarak çıkacak bir angarya işi değil. Belki bu acil servis nöbetçiliği gidecek ama arkasından başka bir şey gelecek. Türkiye’de torba yasalarla ilerleyen bir sağlık sistemi alanı varken, ne kadar problemimiz olacağına bakacağız. Sağlık alanında doktoru, hemşiresi, ebesi herkes birlik olmak zorunda. Koşullar bizi konuda kesin bir şekilde karşıt duruma doğru itiyor. Eğer biz birlik olmazsak, bir şekilde bu angaryalarla karşı karşıya kalacağız” dedi.

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar ise, sağlıkta reform hareketinin yeni olmadığını, AK Parti’den önceki hükümetlerin de gündeminde olan bir konu olduğunu söyledi. Üçpınar, “İlk tepkimiz Adalet ve Kalkınma Partisinin ve onun bakanlarına yüklenmek oluyor. Sağlıkta dönüşüm projesi bunu artık sağır sultan bile duydu, yani bu iktidar hükümetinin kendi koyduğu bir tavır değil. Eski hükümetler dönemlerine baktığımızda onların da sağlık politikalarında özelleştirme olduğunu göreceklerdir. Söylemeye çalıştığım şey, biz hep aynı oyundayız, aktörler farklı. Yani sağlıkta dönüşüm bir Dünya Bankası projesidir ve iktidarlara rağmen uygulanmaya devam edilecektir.

Sabit bir gelir ile çalışırken, bir anda Uzman Hekimlerin bile kıskandığı bir gelire sahip olunca, Aile Hekimliğinin bize iyi geldiğini fark ettik. Şimdi cebimizde daha çok para var ama, her yere kendi araçlarımız ile gidiyoruz. Elektrik, su parası, çalıştığımız yerin kirasını, ısınmasını, temizliğini, çalışanımızın sigortasını stopajını da yapacağız. Aslında bunların bir kısmını eskiden beri yapıyorduk. Bir de Nusret Hoca’nın emek emek kurduğu koca Anadolu’da sıtmayı, bulaşıcı hastalıkların kökünü kazıyan ve büyük bir halk sağlığı sorunu olmaktan çıkaran Sağlık Ocaklarının yerin dibine batırılmasına şahit olduk. Bu dayatma yerine ihtiyacımız var bize destek olur musunuz deseler açık olduğunu iddia ettikleri kadar belki daha fazla hekim arkadaşım o açığı kapatmak için gönüllü olacağına eminim” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.