“Hedef 10 milyon turist”

BKM Film Stüdyolarında düzenlenen Muğla’nın tanıtım ve film organizasyonlarının ele alındığı toplantıda konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Muğla zenginliklerle dolu bir şehir. Başka yerlerde olmayan destinasyonlara sahibiz....

“Hedef 10 milyon turist”

BKM Film Stüdyolarında düzenlenen Muğla’nın tanıtım ve film organizasyonlarının ele alındığı toplantıda konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Muğla zenginliklerle dolu bir şehir. Başka yerlerde olmayan destinasyonlara sahibiz. Hedefimiz bu zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirmek. Hedefimiz 2023’te 10 milyon turist “ dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesinde, BKM film stüdyolarında, Muğla’nın tanıtım ve film organizasyon konularının görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde düzenlenen toplantıya Vali Amir Çiçek’in yanı sıra Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Kaymakamları, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Sanatçı Yılmaz Erdoğan ve Hindistan’ın önde gelen düğün ve film organizasyon firması Island Group başkanı Aman Bhatia ve ekibi katıldı.

Muğla ile Hindistan arasında pazar oluşturmayı düşündüklerini belirten Vali Çiçek, “Muğla zenginliklerle dolu bir şehir. Başka yerlerde olmayan destinasyonlara sahibiz. Hedefimiz bu zenginlikleri en iyi şekilde değerlendirmek. Hindistan’daki insanların düğünlerini burada yapmalarını, dinlenmek için buraya gelmelerini, tarihimizi ve doğamızı görmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Belki de en önemlisi bölgede film çekimini sağlayabilmek. Bollywood sanatçılarını da buraya getirebilmek.” dedi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile bir proje uygulayacaklarını aktaran Vali Çiçek, projenin amacının gelen guruplara bölgeyi tanıtmak olduğunu söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Amacımız Muğla’daki turizm destinasyon çeşitliliklerini, deniz, kum ve güneşin dışına da yayarak 12 ay turizm etkinliği sağlamak. Muğla’yı Hindistan pazarına açtığımız takdirde turizmde üçüncü sırada olan ilimizi birinci sıraya kadar yükseltebiliriz. Hedefimiz 2023’te 10 milyon turisti ilimizde ağırlamak. Turizmdeki gelir payımızı arttırmak için yürüttüğümüz çalışmalar iyi sonuçlar vermeye başladı.”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.