HDP tabelasına indirmeye 5 yıl hapis istemi

Fethiye'de, HDP binasının açılışı nedeniyle çıkan olaylarda gözaltına alınan 118 kişi hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis istendi.Fethiye'de, 9 Mart 2014 Pazar günü HDP ilçe binasının açılacağını duyan yaklaşık...

HDP tabelasına indirmeye 5 yıl hapis istemi

Fethiye'de, HDP binasının açılışı nedeniyle çıkan olaylarda gözaltına alınan 118 kişi hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis istendi.

Fethiye'de, 9 Mart 2014 Pazar günü HDP ilçe binasının açılacağını duyan yaklaşık 5 bin kişi partinin bulunduğu sokakta toplanarak protesto yapıp HDP tabelasını indirdi. Olaylara karışan 118 kişi hakkında iddianame hazırlandı. 62 sayfalık iddianamede, 118 kişi hakkında, siyasi hakların kullanılmasını engellemek, toplantı yürüyüş kanununa muhalefet, polise mukavemet ve mala zarar vermek gibi suçlardan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile dava açıldı. İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ve HDP Fethiye Belediye Başkan Adayı Hasan Kal ile birlikte 12 kişi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Aralarında CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu'nun da bulunduğu 118 kişi Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Olay nasıl gelişmişti

HDP Fethiye İlçe Teşkilatı’nın Atatürk Caddesi 501'inci sokaktaki ilçe binasının saat 14.00’de açılışının yapılacağını öğrenen yaklaşık 5 bin kişi bina çevresinde toplanarak polis barikatlarını aşıp bina çevresine kadar geldi. Kalabalık, 3 saat eylem yaparak hem açılışa engel oldu hem de tabelayı indirip yerine Türk bayrakları astı. Bu gerginliği olay yerine gelen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Demokrat Partili Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, dönemin İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal önlemeye çalıştı. Bir polisin gözünden yaralandığı olaylar itfaiye tarafından tabelanın indirilmesinin ardından büyümeden yatıştırıldı. Polis ilçe genelinde güvenlik önlemleri aldı. Buna rağmen gençler ve çok sayıda vatandaş bir araya gelerek bu işyerlerine saldırıda bulundu. Olaylar üzerine İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, HDP Fethiye Belediye Başkan Adayı Hasan Kal ile 12 kişi Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak suç duyurusunda bulundu. Olaylar nedeniyle dört gün boyunca polis tarafından 118 kişigöz altına alındı. Önce serbest bırakılan 7 kişi daha sonra tutuklanıp denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.