Hazine’den, çiftçilere toprak müjdesi

Milas’ta Hazine’ye ait arazileri işleyen ve başvuru yapan 3 bin 739 kişi, tapularına kavuşacak. Konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hazine’ye ait tarım arazilerinin nisan ayında satışa çıkacağının müjdesini...

Hazine’den, çiftçilere toprak müjdesi

Milas’ta Hazine’ye ait arazileri işleyen ve başvuru yapan 3 bin 739 kişi, tapularına kavuşacak. Konuyla ilgili olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hazine’ye ait tarım arazilerinin nisan ayında satışa çıkacağının müjdesini verdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Egeli çiftçilere müjdeyi verdi. Ağbal, Hazine'ye ait tarım arazilerinin nisan ayında satışına başlanacağını kaydetti. Milas Mal Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre ise Milas’ta toplamda 3 bin 140 dönüm Hazine’ye ait tarım arazisi satışa çıkacak. Milas Mal Müdürlüğü, Hazine’ye ait tarım arazileri için 2015 yılında Milas’ta köy köy dolaşarak dilekçelerin alındığını söyledi. Tarım arazisi için 3 bin 739 Milaslı çiftçi başvuruda bulundu. Hazine’ye ait tarım arazileri satışı başvurularında ise en az 3 yıl boyunca çiftçinin araziyi kullanması gerektiği belirtildi. İlçede satışa çıkan arazilerde, henüz kıymet değerlerinin ölçülmediği ifade edildi.

Muğla’da ise Hazine’ye ait 30 bin 550 dönüm satışa çıkarıldı. 4 bin 875 kişi başvurdu. Yaklaşık 20 milyon lira gelir elde edilmesi planlanıyor.

Ayrıca Bakan Ağbal, ek sürenin gündemde olduğunu ifade ederek başvuru süresini kaçıran tahminen 150 bin kişiye ikinci bir hak vermeyi planlandığını açıkladı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.